Hlavní obsah

Z Avastu a NortonLifeLocku se zrodil Gen Digital, míří na burzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tempe

Ve Spojených státech se v úterý odpoledne začne obchodovat s akciemi firmy, která vznikla spojením antivirových společností Avast a NortonLifeLock. Nově vzniklý podnik, který se zároveň přejmenoval na Gen Digital, to oznámil v pondělní tiskové zprávě. Akcie budou mít na trhu Nasdaq v New Yorku symbol GEN.

Foto: archív společnosti

Původní burzovní symbol NLOK bude po vzoru nové značky Gen Digital nahrazen symbolem GEN.

Článek

„Internet v současné době používá pět miliard lidí. Digitální život je život,“ uvedl generální ředitel společnosti Gen Digital Vincent Pilette. Neplatí podle něj rozdělení na generace X, Y či Z, uživatelé jsou podle něj součástí digitální generace (Generation Digital), z čehož firma odvozuje i svůj název.

„Náš každodenní život je spojený s internetem. Na síti zadáváme bankovní pokyny, nakupujeme, učíme se, pracujeme a jsme díky ní propojeni,“ řekl Ondřej Vlček, jenž původně českou firmu Avast vedl a ve sloučeném podniku je teď prezidentem. „Technologický pokrok sice přinesl vymoženosti a propojení, které jsme si nedokázali představit, ale také další složitosti a nové typy hrozeb,“ dodal.

Do portfolia společnosti Gen patří značky Norton, Avast, LifeLock, Avira, AVG, ReputationDefender a CCleaner. Firma produkty a služby v oblasti kybernetické bezpečnosti, ochrany soukromí a identity poskytuje více než 500 milionům uživatelů ve více než 150 zemích.

NortonLifeLock může převzít český Avast. Britský regulátor dal akvizici zelenou

Software

Program anti-virus advanced set

Avast je česká nadnárodní antivirová společnost, která na trhu působí od roku 1988. Na konci 80. let vytvořili dva čeští počítačoví nadšenci Eduard Kučera a Pavel Baudiš program, který nazvali anti-virus advanced set (AVAST). Ten se za svou existenci stal velice populárním.

Jedním z důvodů je jistě fakt, že jej firma pro domácí a nekomerční využití nabízí zadarmo. Program je vybaven povedeným uživatelským rozhraním, které je velice intuitivní. Hledat viry a spyware na pevném disku můžete jednoduše přímo z okna programu, k dispozici je ale i možnost plánování automatického prohledávání disku nebo rezidenční štít, který hlídá bezpečnost operačního systému na pozadí při běžné práci.

Foto: archiv výrobce

Avast Free Antivirus

Hlavní předností antiviru jsou především nízké provozní nároky, které na rozdíl od některých konkurenčních řešení zbytečně nesnižují výkon celého počítače. To ocení především majitelé starších PC, která nejsou tolik výkonná.

Produkty Avastu využívá přes 435 milionů uživatelů po celém světě, z velké části bezplatně. Firma uvádí, že zaměstnává více než 1700 lidí a že každý měsíc zablokuje 1,5 miliardy počítačových útoků.

NortonLifeLock sídlí ve městě Tempe v americkém státě Arizona. Podnik dříve na trhu působil pod názvem Symantec.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám