Hlavní obsah

Vysokorychlostní internet bude i na Kilimandžáru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dodoma

Tanzanská státní telekomunikační společnost nabízí vysokorychlostní internetové připojení na svazích nejvyšší hory Afriky Kilimandžára. Ministr pro informace Nape Nnauye uvedl, že turisté budou moci brzy komunikovat s celým světem i z vrcholu hory, informoval web BBC.

Foto: Profimedia.cz

Nejvyšší hora Afriky Kilimandžáro

Článek

Masiv Kilimandžára je jednou z hlavních turistických atrakcí Tanzanie. Internetové připojení by podle ministra mělo v říjnu dosáhnout nejvyššího bodu, vrcholu Uhuru ve výšce 5895 metrů nad mořem.

Ministerstvo sdílelo několik snímků ze zahájení projektu na hoře, kde horolezcům dodnes chybělo připojení k internetu a signál na telefonování. Možnost spojení s okolním světem končila ve výšce asi 1860 metrů nad mořem.

Hora každoročně přiláká téměř 50 000 turistů z celého světa, kteří se pokoušejí dostat na její vrchol. Cestovní ruch je klíčovým pilířem tanzanské ekonomiky a podílí se na tvorbě HDP 18 procenty. V loňském roce vygeneroval příjmy ve výši 1,4 miliardy dolarů (33 miliard korun).

Právo na rychlý a bezpečný internet musí mít každý, požaduje Evropská komise

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám