Hlavní obsah

Užitečné programy, které jsou zadarmo (135.díl)

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes vám ukážeme, jak je možné zadarmo prohlížet wapové stránky přimo z vašeho počítače. Dále představíme souborový manažer ve stylu známého Nortona a na konec užitečnou utilitu, která umí vytvořit obrázek s náhledy vašich fotografií.

Foto: archiv Město Mikulov

Kmotři DVD Marcela Koňáková, ředitelka společnosti Mikulovská rozvojová, starosta města Mikulova Rostislav Koštial a moderátorka Monika Brinzáková

Článek

Klondike WAP Browser 1.5

Internet již dávno není jen doménou osobních počítačů, a tak se velice rychle dostává i do ostatních zařízení. Příkladem mohou být třeba mobilní telefony, u kterých se s internetem setkáváme nejčastěji v podobě wapových stránek, které jsou speciálně upraveny pro malé displeje mobilních telefonů. Snadno si tak z mobilního telefonu můžete přečíst aktuální zprávy, vyhledat vlakové spojení a nebo si přečíst vaši elektronickou poštu, aniž by váš telefon musel být vybaven e-mailovým klientem.

Pokud chcete využívat služeb WAPu opravdu naplno, je dobré si nejprve projít několik wapových stránek a vyzkoušet si jejich možnosti. Jenže právě přístup na wap z vašeho mobilního telefonu nemusí být zrovna nejlevnější a tak je mnohem lepší nejprve si jednotlivé stránky prohlédnout v počítači a následně si ty nejužitečnější přidat do oblíbených položek ve vašem mobilu. Nejen že ušetříte za přístup k wapu, ale prohlížení wapových stránek je z počítače také mnohem komfortnější a rychlejší.

Jedním z nejlepších wapových prohlížečů pro osobní počítač je komerční program WinWAP. Velice dlouho jsem hledal nějakou jeho bezplatnou náhradu až jsem konečně narazil na Klondike WAP Browser. Ten je pro nekomerční účely úplně zadarmo a jeho uživatelské rozhraní (podobně jako u WinWAPu) se podobá jednoduchému internetovému prohlížeči s tím rozdílem, že Klondike je určen k prohlížení wapových stránek. Díky tomu je jeho ovládání velice snadné a zároveň komfortní. Stejně jako např. v Internet Exploreru si i zde můžete nastavit domovskou stránku a zajímavé odkazy si přidávat do oblíbených položek. Jednotlivé stránky si můžete také vytisknout a program pamatuje i na uživatele připojené k internetu přes proxy bránu. Dokonce si program správně poradí i s českými znaky na wapových stránkách. Ve srovnání s komerčním WinWAPem lze snad vytknout jen to, že provedení bookmarků působí poněkud stroze.

 [ Ke stažení zde | Velikost: 1,4 MB | Hodnocení: 9/10 ]

EF Commander Free 3.56

EF Commander je jednoduchý souborový manažer určený zejména těm uživatelům, kteří neradi pracují s průzkumníkem zabudovaným ve Windows. Jeho uživatelské rozhraní a styl ovládání je velice podobný oblíbenému Norton Commanderu z dávných dob DOSu. Uživatelé zvyklí na Nortona ocení i shodné klávesové zkratky pro většinu základních operací. Nadstandardní funkce však od bezplatné verze neočekávejte. K dispozici je i česká lokalizace.

[ Ke stažení zde | Velikost: 500 kB | Hodnocení: 7,5/10 ]

Digital Picture Index Creator 0.9.2

Tento program umožňuje snadno a zároveň přesně podle vašich požadavků vytvořit obrázek, který bude obsahovat náhledy všech fotografií v zadaném adresáři. Pod každým náhledem přitom může být uveden název a rozlišení snímku. Jak takový obrázek vypadá se můžete sami přesvědčit zde. Výhodou programu je také to, že se nemusí instalovat.

[ Ke stažení zde | Velikost: 746 kB | Hodnocení: 8/10 ]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám