Hlavní obsah

Užitečné programy, které jsou zadarmo (134.díl)

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dalším díle seriálu o programech, za které nemusíte zaplatit ani korunu, si budete moci vyzkoušet elektronickou variantu Post-it lístečků. Dále nabídneme program pro automatickou kontrolu funkčnosti odkazů ve vašich oblíbených položkách a konečně také jednoduchý prohlížeč logu z vestavěného firewallu ve Windows XP.

Foto: CŘ

Ilustrační foto

Článek

3M Post-it Software Notes Lite 2.1

Dnešní moderní doba s sebou přináší stále vyšší nároky na naši paměť a každý z nás má svůj vlastní způsob, jak se s nimi vyrovnat. Jedním z takových způsobů je používání Post-it lístečků pro zaznamenávání důležitých úkolů, informací, nápadů, poznámek či vzkazů. Mnozí z nás je považují za samozřejmost a už by se bez nich ani neobešli. Tyto malé žluté papírky vynalezené pracovníky americké firmy 3M nám totiž pomáhají už více než dvacet let.

Současné počítače nabízí obrovské možnosti co se týká uchovávání informací a poznámek. Ale co když některé z nich potřebujeme mít neustále na očích? Nejednoho uživatele již jistě napadlo, že by nebylo špatné kdyby bylo možné si některé poznámky připíchnout někam na pracovní plochu v počítači. A právě toto dokáže program Post-it Software Notes Lite od firmy 3M, který je elektronickou obdobou stejnojmenných papírových lístečků.

Po nainstalování tohoto programu, jehož základní verze je zadarmo, se vám v pravém dolním rohu vedle hodin objeví nová ikona, na kterou když kliknete, vytvoří se na pracovní ploše nový lísteček, do kterého již stačí jen napsat vaši poznámku (ta může kromě textu obsahovat i obrázek). Jednotlivé lístečky se mohou lišit svou velikostí a dokonce i barvou. Samotný text na každém lístečku může mít různé formátování a lze ho na lístečky buď napsat ručně, a nebo zkopírovat ze schránky. Pro odstranění vybraného lístečku pak stačí jen stisknout CTRL-T.

Na rozdíl od klasických papírových lístečků můžete u elektronických Post-it nastavit i alarm, který vás ve stanovený čas upozorní třeba na to, že byste neměli zapomenout jít vyvenčit vašeho psa.

Ovládání programu je opravdu snadné a tak pokud jste zvyklí používat papírové Post-it lístečky, určitě zkuste i jejich elektronickou variantu.

[ Ke stažení zde | Velikost: 1,92 MB | Hodnocení: 9/10 ]

AM-DeadLink 1.42

Tento malý program bude užitečnou pomůckou pro každého, kdo má velké množství oblíbených položek ve svém internetovém prohlížeči, neboť pomocí něj můžete jednou za čas automaticky zkontrolovat funkčnost jednotlivých odkazů a případně také neexistující odkazy vymazat. Zároveň AM-DeadLink dokáže vyhledat duplicitní odkazy. Program podporuje nejen Internet Explorer, ale také prohlížeče Netscape (ve verzích 3,4 a 6) a Opera. Na stránkách programu si můžete stáhnout i českou lokalizaci.

[ Ke stažení zde | Velikost: 540 kB | Hodnocení: 9,5/10 ]

XP Firewall Logger 2.01a

Operační systém Windows XP má v sobě zahrnut jednoduchý firewall, který poskytuje základní ochranu vašeho počítače před útoky z internetu. Bohužel však ve Windows XP chybí nástroj na prohlížení logů z firewallu. Proto by se vám mohl hodit tento malý program, který dokáže v přehledné formě zobrazit data z logu vestavěného firewallu ve Windows XP.

[ Ke stažení zde | Velikost: 160 kB | Hodnocení: 7,5/10 ]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám