Hlavní obsah

Užitečné programy, které jsou zadarmo (121.díl)

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V dalším díle našeho seriálu představíme plug-in pro Outlook, který vás zbaví nevyžádané pošty. Dále pak utilitu pro ztišení vaší CD-ROM mechaniky a konečně program, který dokáže vypočítat, který tarifní program z nabídky našich tří mobilních operátorů je pro vás nejvýhodnější.

Foto: Martina Žáčková

Nové termální bazény ve wellness hotelu Horal nabízí koupání za každého počasí

Článek

SpamNet 1.0

Také vás již otravují desítky či dokonce stovky nevyžádaných e-mailů, které pravidelně chodí do vaší e-mailové schránky? Pak vás určitě zaujme SpamNet od firmy Cloudmark. Jedná se o plug-in do vašeho Outlooku 2000 nebo XP, který automaticky přesouvá nevyžádanou poštu do speciální složky označené jako Spam nebo přímo od složky Odstraněná pošta. Nevyžádané e-maily vám pak nebudou překážet v doručené poště. SpamNet tedy nevyžádané e-maily rovnou nemaže, ale jen přesouvá do vámi stanovené složky, takže se nemusíte bát, že by se vám mohl ztratit nějaký důležitý e-mailem omylem programem označený jako spam, což se může stát především u e-mailů z různých internetových konferencí.

Používáním tohoto programu se zároveň stáváte účastníky antispamové komunity, neboť sami můžete označit, které e-maily jsou spam a ty budou automaticky filtrovány nejen u vás, ale u všech uživatelů SpamNetu. K dispozici je i opačná funkce, která e-maily označené komunitou jako spam povolí.

Program s poměrně velkou úspěšností rozpoznává zahraniční spamy. Nic však není úplně bezchybné a tak se občas může stát, že jako spam jsou označeny i normální e-maily (většinou z již zmíněných konferencí). Proto doporučuji vždy za určitou dobu prohlédnout složku Spam a podívat se, zda se zde neskrývá i obyčejný e-mail. Kromě automatického filtrování nových zpráv můžete tento program použít i na odstranění spamu z vybrané složky v Outlooku.

Samotné rozhraní programu spočívá v přidání nového panelu nástrojů s několika ikonami do vašeho e-mailového klienta, pomocí kterých můžete označit vybrané e-maily jako spam či naopak. Dále pak přímo na nástrojové liště vidíte, kolik nevyžádaných zpráv již bylo odfiltrováno. Použití programu je tedy velice jednoduché.

Ke stažení zde  | Velikost: 1,68 MB | Hodnocení: 8/10 ]

Nero DriveSpeed 1.6

Současné 52x CD-ROM mechaniky jsou sice poměrně rychlé, ale zato vzhledem k velké rychlosti otáčení také hodně hlučné. Nero DriveSpeed dokáže zpomalit rychlost čtení vaší CD-ROM mechaniky a tím snížit její hlučnost a zároveň i její opotřebení. To se hodí zejména při přehrávání empétrojek, jejichž poslech hučící mechanika značně ruší. A přitom pro přehrávání hudebních souborů ve formátu MP3 bohatě postačí nejnižší možná rychlost čtení, kdy je zároveň CD-ROM mechanika téměř neslyšitelná. Program podporuje více mechanik v jednom počítači a je lokalizován do češtiny.

Ke stažení zde  | Velikost: 123 kB | Hodnocení: 9/10 ]

Tarify 2000 5.70

Tento program dokáže na základě vámi zadaných informací o struktuře vašeho volání a posílání sms zpráv okamžitě vypočítat cenu v různých tarifech všech tří domácích mobilních operátorů a zároveň vždy zvýrazní ten tarif, který je pro vás nejvýhodnější. Snadno tak můžete porovnat, kolik byste platili u Eurotelu, u T-mobile nebo u Oskara. Zároveň program vyhodnocuje, zda se vám vyplatí tarifní program nebo předplacená karta. Výsledky si můžete nechat zobrazit v přehledném grafu od nejlevnějšího tarifu po nejdražší nebo vytisknout. Program nabízí celkem 44 aktuálních tarifů. Snad jen uživatelské rozhraní by mohlo vypadat přeci jen o něco lépe.

Ke stažení zde  | Velikost: 435 kB | Hodnocení: 8/10 ]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám