Hlavní obsah

Užitečné programy, které jsou zadarmo (114.díl)

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešním díle našeho seriálu vám představíme webovou verzi populárního ICQ klienta, prostřednictvím které můžete komunikovat s ostatními uživateli ICQ, aniž byste museli na svůj počítač cokoliv instalovat. Dále pak přehrávač hudebních souborů a konečně malý prográmek pro výpočet biorytmů.

Foto: Martin Seidl
Článek

ICQ2Go!

Pokud patříte mezi časté uživatele komunikačního programu ICQ (I seek you), jistě vás již napadlo, jaké by to bylo pokud byste mohli prostřednictvím ICQ komunikovat se svými internetovými přáteli i ze školy nebo z internetové kavárny třeba na dovolené, kde však nemáte možnost nainstalovat si ICQ klienta.

ICQ2Go! je webová verze populárního ICQ klienta, prostřednictvím které můžete komunikovat s ostatními uživateli ICQ, aniž byste museli na svůj počítač cokoliv instalovat. Stačí jen do internetového prohlížeče zadat adresu go.icq.com a počkat než se načte nové okno velmi podobné samotnému programu ICQ. Vůbec přitom nezáleží, jaký operační systém je na počítači nainstalován, pouze musí být na počítači nainstalována podpora Javy, protože samotný klient je napsán právě v Javě. Pak již jen stačí zadat vaše ICQ UIN a heslo. Po potvrzení těchto informací proběhne přihlášení do sítě a objeví se vám odlehčená verze již známého prostředí ICQ včetně všech vašich kontaktů, které se od verze 2001 automaticky ukládají na serveru.

Ve srovnání s klasickým ICQ či ICQ Lite webová verze nenabízí tolik funkcí, ale o to je přehlednější. Stejně jako v plném ICQ vidíte, kteří uživatelé z contact listu jsou on-line a můžete s nimi komunikovat prostřednictvím zpráv. Chybí zde však možnost chatu či posílání souborů. Zato jsou k dispozici všechny režimy včetně režimu "neviditelný" a i webová verze umožňuje důkladné vyhledávání uživatelů s možností přidání do vašeho contact listu. K dispozici je i funkce pro rychlé vyhledávání prostřednictvím služby Google.

[ Ke spuštění zde | Hodnocení: 8,5/10 ]

Winamp 3

Třetí verze Winampu přinesla rozporuplné reakce uživatelů, přesto se však jedná o jeden z nejlepších přehrávačů hudebních souborů nejen ve formátu MP3. Mezi novinky třetí verze vydané v závěru loňského roku patří např. možnost přehrávání videa, funkce crossfade, zcela přepracovaný playlist či úplně nový systém skinů. Na rozdíl od starších verzí je však trojka náročnější na operační paměť.

[ Ke stažení zde | Velikost: 3,18 MB | Hodnocení: 9/10 ]

Biorhythmes for Windows

Tento skutečně malinký prográmek dokáže na základě vašeho data narození zobrazit váš měsíční biorytmus v grafické podobě. Dozvíte se tak, jak na tom budete v jednotlivých dnech po stránce fyzické, emocionální a intelektuální. Svůj biorytmus si můžete také vytisknout.

[ Ke stažení zde | Velikost: 16 kB | Hodnocení: 7/10 ]

Reklama

Související témata:

Související články

Užitečné programy, které jsou zadarmo (112.díl)

Se začátkem nového týdne vám přinášíme tipy na tři zajímavé programy, za jejichž používání nemusíte nic platit. Představíme nadstandardně vybavený internetový...

Výběr článků

Načítám