Hlavní obsah

Twitter chce dokumenty související s federálním vyšetřováním Muska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Právníci společnosti Twitter požádali soud v americkém státě Delaware o přístup ke korespondenci mezi miliardářem Elonem Muskem a federálními úřady, které ho vyšetřují v souvislosti s jeho pokusem o převzetí této firmy provozující stejnojmennou sociální síť. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Foto: Mark Lennihan, ČTK/AP

Obchodování s akciemi Twitteru na burze v New Yorku

Článek

„Elon Musk je v současné době vyšetřován federálními úřady kvůli svému jednání v souvislosti s převzetím Twitteru,“ napsali advokáti v podání u soudu, které se datuje k 6. říjnu, ale odtajněno bylo tento čtvrtek.

„Prostřednictvím svého zástupce si s těmito úřady vyměnil značnou korespondenci týkající se jejich vyšetřování,“ uvedli dále advokáti, podle nichž chce Twitter získat přístup k těmto dokumentům.

Musk začal kupovat akcie Twitteru v lednu a na počátku dubna oznámil, že má ve společnosti podíl 9,2 procenta. Podle Bloombergu to bylo o týden později, než povolují předpisy, a formou, která je obvykle vyhrazena pasivním investorům.

Americká Komise pro cenné papíry (SEC) letos zaslala Muskovi dotaz ohledně toho, jak svůj podíl ve firmě Twitter oznámil, píše Bloomberg.

Musk opět nabízí za Twitter 44 miliard dolarů

Internet a PC

Boj o falešné účty

Musk se na koupi Twitteru dohodl letos v dubnu za 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu Kč). V červenci však oznámil ukončení dohody, což zdůvodnil tím, že mu firma neposkytla údaje ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti.

Musk se už od samého začátku netajil tím, že chce Twitter od falešných účtů očistit, aby z něj udělal „lepší místo pro uživatele“. Žádné konkrétní plány řešení tohoto problému však nezveřejnil. Dosáhnout by se toho ale dalo tak, že by musel být každý účet na Twitteru ověřený, což by v podstatě zcela vyloučilo ze hry anonymní uživatele.

Společnost Twitter následně Muska zažalovala. Obvinila jej z porušení podmínek dohody a požádala soud, aby nařídil dokončení transakce za sjednanou cenu. „Musk – miliardář a zakladatel několika firem, kterému radí bankéři a právníci z Wall Streetu – tvrdí, že ho společnost Twitter podvedla, aby podepsal dohodu o fúzi v hodnotě 44 miliard dolarů. To je nepravděpodobný příběh, který odporuje skutečnosti,“ stojí ve zprávě, kterou Twitter zveřejnil již v předminulém měsíci.

V minulém týdnu ale Musk obnovil nabídku na převzetí za původních podmínek.

Twitter odmítá přijmout obnovenou nabídku na převzetí. Soud dal Muskovi čas

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám