Hlavní obsah

Twitter čeká nejvýraznější změna od jeho vzniku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Twitter by se měl v dohledné době dočkat jedné z nejvýraznějších změn od svého vzniku. Novopečený šéf a majitel v jedné osobě Elon Musk potvrdil, že se chystá dramaticky navýšit počet znaků, které bude moci uživatel do jednoho příspěvku vepsat.

Foto: Hildenbrand Karl-Josef, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Právě striktně omezený počet znaků byl tím, co Twitter od konkurence tak zásadně odlišovalo. Ve svých začátcích dokonce tato platforma označovala sama sebe za mikroblogovací síť. Místo psaní sáhodlouhých esejí měla sloužit k rychlému předávání názorů, myšlenek a zpráv.

Uživatelé si přitom původně museli vystačit pouze se 140 znaky, což bylo dokonce méně než v případě SMS zpráv – prostřednictvím nich je možné standardně poslat 160 znaků. Řada uživatelů to brala jako příliš omezující, jejich nářky Twitter vyslyšel v roce 2017, kdy počet znaků ve zprávě zdvojnásobil na 280.

Jak ukázala praxe z posledních let, ani to ale pro mnohé není dostatečný limit. Pokud uživatelé na Twitteru chtějí svoji myšlenku rozvést více, zpravidla tak text musí rozdělit do více zpráv, což není zrovna dvakrát přehledné.

Zpěvák Elton John opustil Twitter. Kvůli Muskovi

Internet a PC

Detaily zatím chybí

V kuloárech se tak několik posledních týdnů hovořilo o tom, že by mohl být pod taktovkou Muska limit výrazně navýšen. Zda je to skutečně pravda, se odhodlal na Twitteru otázat Allan Obare, který sám sebe označuje za syna farmáře a který je na Twitteru velmi aktivní.

„Je pravda, že Twitter má zvýšit počet znaků z 280 na 4000,“ otázal se laskavě přímo Muska Obare. A nejbohatší člověk na planetě mu překvapivě záhy odpověděl lakonické „ano“. Detaily zatím nejsou k dispozici, jisté tak není bohužel ani to, kdy by změna mohla vejít v platnost. Je ale již díky Muskovu potvrzení jisté, že jednu z nejpopulárnějších sociálních sítí na světě tato výrazná změna opravdu čeká.

V pondělí Twitter opět spustil předplatné Blue, díky kterému lidé mohou získat modrou ikonu a přístup ke speciálním funkcím. Služba případné zájemce vyjde na osm dolarů (zhruba 185 Kč) měsíčně, pro uživatele přístrojů od Applu však poplatek činí 11 dolarů (asi 254 Kč) měsíčně, neboť Musk není ochoten akceptovat poplatek odváděný americkému počítačovému gigantu za využívání jeho obchodu. Místo toho tedy cenu zvýšil, aby tyto peníze Applu zaplatili samotní uživatelé.

Na síť Twitter se vrací modrá ikona. Za peníze

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám