Hlavní obsah

Domů chodit nemusí. Musk vybudoval v Twitteru ložnice pro zaměstnance

Makat, makat a zase makat. Kvůli neuspokojivým hospodářským výsledkům nový ředitel Twitteru Elon Musk propustil polovinu zaměstnanců. A po těch zbývajících požaduje skoro až nadlidské pracovní nasazení. Konferenční místnosti v zázemí společnosti dokonce nyní proměnil na ložnice, aby se nemuseli obtěžovat cestou domů a mohli si odpočinout přímo v zaměstnání.

Foto: Hildenbrand Karl-Josef, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Na „novou firemní politiku“ pod taktovkou Muska upozornil server BBC, který zároveň zveřejnil, jak předělané konferenční místnosti vypadají. Na snímcích jsou vidět vcelku vkusně zařízené místnosti s manželskou postelí, nočními stolky, křesílky či lampami. Nechybí dokonce ani papuče.

I když se to může zdát jako zajímavý nápad, sanfranciské úřady nové pracovní prostory prověřují pro možné porušení stavebních předpisů. K žádným závěrům ale úřad ještě nedospěl.

Server BBC již dříve zveřejnil fotografie pohovek, které zaměstnanci Twitteru používali jako postele. Manažeři, kteří se chtěli zavděčit novopečenému vlastníkovi Twitteru, totiž ani neodcházeli z práce domů a přespávali v kancelářích. V sídle Twitteru údajně pravidelně přespává i sám Musk.

Musk obnažuje Twitter. Ukáže prý světu, jak manipuluje veřejnou debatu

Internet a PC

Takto vypadají ložnice v Twitteru.

„Vypadá to jako hotelový pokoj,“ glosoval reportér BBC James Clayton, který zveřejnil na Twitteru i snímky pračky, ve které si mohou zaměstnanci prát své oblečení.

Podle něj mají zaměstnanci k dispozici také šatní skříně a další vybavení, aby mohli být v kanceláři bez nadsázky jako doma.

Twitter prodělává čtyři miliony dolarů denně

Musk předminulý měsíc koupil Twitter za 44 miliard dolarů, bezprostředně poté propustil polovinu zaměstnanců. Minulý měsíc nejbohatší člověk na světě uvedl, že rušení pracovních míst je nevyhnutelné, protože Twitter prodělává čtyři miliony dolarů denně.

Podnik se podle něj potýká s „masivním poklesem příjmů“ v důsledku tlaku aktivistů na inzerenty, aby na tuto platformu neumisťovali reklamu. Zaměstnance v otevřeném dopisu vyzval „k mimořádným pracovním výkonům“, jinak je prý bankrot nevyhnutelný.

Musk vzal zpátečku. S Applem už válčit nechce

Internet a PC

Reklama

Související články

Twitteru hrozí v EU zákaz

Evropský komisař pro vnitřní trh Thierry Breton při videohovoru s miliardářem Elonem Muskem varoval, že EU zakáže Twitter, pokud nebude dodržovat přísná...

Výběr článků

Načítám