Hlavní obsah

Trumpova sociální síť se topí v problémech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aplikace Truth Social amerického exprezidenta Donalda Trumpa, oficiálně spuštěná už 21. února, na velký rozjezd stále čeká. Bezmála 1,5 milionu z těch, kteří si ji stáhli, je stále na čekací listině a nemůže platformu využívat. Aplikace přitom měla být v plném provozu do konce března, řekl dříve výkonný ředitel Trump Media & Technology Group Devin Nunes.

Foto: Octavio Jones, Reuters

Donald Trump

Článek

Aktivní přitom na platformě není ani sám Trump, který tam umístil poslední příspěvek více než před měsícem, podotkla britská stanice BBC. Jeho účet na platformě Truth Social má okolo 750 tisíc sledujících, zatímco na Twitteru, odkud byl po útoku svých příznivců na Kapitol počátkem roku 2021 vykázán, jej sledovalo 88,9 milionu uživatelů.

Z Truth Social mezitím odešli Josh Adams a Billy Boozer, dva důležití vedoucí úseků technologií a vývoje nových produktů, informovala v pondělí agentura Reuters. Truth Social se v den svého spuštění stala nejstahovanější aplikací na iPhone, zájem však rychle opadl a nyní není ani v první stovce. Už v průběhu března tak bulvární web The Daily Beast popisoval, že Trump dává svému okolí svůj vztek z tohoto vývoje náležitě najevo.

Trump žádá Putina, aby zveřejnil, co má na Bidenova syna

Svět

Pro uživatele androidů aplikace zatím dostupná není, stejně jako pro většinu lidí mimo Spojené státy. Aplikace, která se podle Trumpa měla postavit cenzuře a „tyranii“ ze strany velkých technologických společností, navíc čelí konkurenci podobně profilovaných platforem jako Gab a Gettr.

Odešel dokonce i Trumpův bývalý poradce Roger Stone, který si stěžoval na cenzuru ze strany Truth Social u svého příspěvku o radikálním islámu, napsal v neděli web The Daily Beast. Stonea, odsouzeného mj. za křivou výpověď a maření vyšetřování, Trump ještě coby prezident omilostnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám