Hlavní obsah

Soud v Rusku vyměřil Twitteru, Facebooku a Telegramu pokuty za neplnění pokynů

Moskva

Soud v Rusku v úterý vyměřil provozovatelům komunikačních sítí Twitter, Facebook a Telegram pokuty v celkové výši 35 milionů rublů (10,3 milionu Kč). Potrestal je za to, že odmítli odstranit ze svých sítí obsah, který úřady označily za závadný. Facebook má zaplatit 21 milionů rublů (6,2 milionu Kč), Twitter pět milionů a Telegram devět milionů rublů. Informovala o tom agentura TASS.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Logo aplikace Telegram

Článek

Moskva v posledních měsících podniká kroky k regulaci a omezení síly sociálních médií a velkých technologických společností. Opakovaně vyměřuje pokuty za nezákonný obsah a zároveň se snaží přimět zahraniční technologické podniky, aby v Rusku otevřely své kanceláře a uchovávaly osobní údaje o občanech Ruské federace na ruském území.

Ruské úřady od loňského října začaly zpomalovat rychlost sítě Twitter s vysvětlením, že dostatečně nereaguje na výzvy k odstranění závadného obsahu. Tím se v Rusku rozumí například materiály, které jsou vyhodnoceny jako propagace narkotik či sebevražd nebo jako nabádání mladistvých k účasti na nepovolených demonstracích.

Facebook, WhatsApp a Twitter dostaly v Rusku pokutu za to, že neukládají data o uživatelích

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám