Hlavní obsah

Sony a Samsung postavily celosvětově největší továrnu na LCD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Sony a Samsung společně dokončily stavbu největší továrny na světě pro výrobu displejů z tekutých krystalů. Ta se nachází ve městě Tangjung v Jižní Koree a zde vyrobené LCD monitory a LCD televize budou k dostání jak pod značkou Sony, tak i Samsung.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Výtvarná soutěž pro seniory se v letošním roce konala již potřetí.

Článek

Velkolepého otevíracího ceremoniálu se zúčastnilo asi tisíc hostů včetně představitelů vlády z Jižní Korei i Japonska. V průběhu oslav probíhalo nastěhování vybavení továrny, které bylo pro obecenstvo vysíláno v přímém přenosu. Nastartování masové výroby se očekává v první polovině roku 2005 po dokončení výrobních testů.

Továrna s kapacitou 60 tisíc panelů měsíčně

Objekt se může pochlubit nejmodernějším výrobním vybavením pro 7.generaci LCD panelů s výrobní kapacitou 60 tisíc panelů měsíčně. Budova pro výrobu LCD panelů se skládá ze čtyř pater s celkovou plochou 32 000 m2 a budova pro montáž s celkovou plochou 15 000 m2 je také dokončena.

:. Otevření továrny byli přítomni i představitelé vlády

"Spolupráce mezi společnostmi Samsung a Sony nabízí příležitost ovládnout rychle rostoucí trh LCD televizorů. Je to vítězství pro obě společnosti. Zavázali jsme se k rozvoji krystalového údolí v Tanjungu jako světového centra průmyslu v oblasti displejů a k vytvoření společné úspěšné společnosti", řekl S.W.Lee, prezident a generální ředitel společnosti Samsung Electronics.

Společnost S-LCD, která nechala továrnu vybudovat, je společným podnikem firem Samsung a Sony a byla založena 26. dubna 2004.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám