Hlavní obsah

Umělá inteligence zamířila na iPhony. ChatGPT má novou mobilní aplikaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Majitelé iPhonů mohou nově využívat umělou inteligenci. Na chytré telefony s logem nakousnutého jablka ji však nepřinesla společnost Apple, ale americký start-up OpenAI. Ten zpřístupnil novou aplikaci ChatGPT v USA, další trhy budou následovat. Upozornila na to agentura Reuters.

Foto: Archív tvůrců

ChatGPT na iPhonu

Článek

V App Storu byly nabízeny různé aplikace slibující přístup k ChatGPT už dříve, šlo však o neoficiální programy. Oficiální aplikace byla vydána až nyní, stahovat ji je možné zatím pouze v USA. V Česku aplikace dostupná není. Kdy by se to mohlo změnit, tvůrci zatím neprozradili.

Podobně jako webová verze nabízí také aplikace ChatGPT možnost vytvářet eseje, básně, formální dopisy a přesvědčivě odpovídat v rámci konverzací, jako by to dělali lidé. Agentura Reuters nicméně zdůraznila, že novinka má navíc i schopnost hlasového zadávání dotazů a pokynů, která u webové verze chybí.

Na jednotlivé trhy bude aplikace distribuována postupně. „Začali jsme se zaváděním ChatGPT na iPhonech v USA. V příštích týdnech budeme expandovat do dalších zemí,“ uvedli zástupci společnosti.

Apple pracuje na vlastní umělé inteligenci

Software

Chystá se i verze pro Android

Slíbili přitom, že v dohledné době bude vydána také oficiální mobilní aplikace ChatGPT pro zařízení s operačním systémem Android.

Aplikaci nabízí OpenAI ke stažení i použití zdarma. Platí to však pouze pro starší verzi chatbota GPT-3.5. Pokročilejší umělou inteligenci GPT-4, která je schopná přesnější a užitečnější odpovědi, mohou využívat pouze majitelé předplatného, což platí pro webovou variantu i mobilní aplikaci na iPhonech.

Předplatné ChatGPT Plus vyjde případné zájemce na 20 dolarů měsíčně, tedy v přepočtu zhruba 440 Kč.

Za ChatGPT stojí start-up OpenAI, který financuje společnost Microsoft.

Zkroťte umělou inteligenci, burcoval před zákonodárci šéf ChatGPT

Software

Reklama

Související články

Umělá inteligence umožní čtení myšlenek

Výzkumníci z Texaské univerzity vyvinuli unikátní dekodér pro lidi, kteří se nemohou vyjádřit slovně. Tento vynález umožňuje pomocí umělé inteligence číst...

Výběr článků

Načítám