Hlavní obsah

Ukáže se nová verze Windows? Microsoft svolává velkou tiskovku

Novinky, rim

V kuloárech se již delší dobu šeptá o tom, že se společnost Microsoft chystá odhalit novou verzi Windows – nástupce aktuálně nejrozšířenějších desítek. Přestože se americký počítačový gigant snaží držet všechny informace pod pokličkou, nyní již na Twitteru vystavil pozvánku na velkou tiskovku.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto

Článek

„Připojte se k nám, ať můžete být svědky, co bude následovat,“ stojí v tajemné pozvánce. Jisté je nicméně to, že oznámení se má týkat právě operačního systému Windows. Na krátké videoukázce je totiž vidět ikonické okno s modrým pozadím, které je defaultně nastaveno jako pozadí ve Windows 10.

V minulosti přidával nová vylepšení do desítek Microsoft klidně i několikrát do roka – některá byla zásadnější, jiná zase méně. V každém případě platilo, že kvůli tomu nikdy nedělal takto velkou akci. Vše tedy nasvědčuje tomu, že chystané oznámení bude daleko důležitější, tedy že nepůjde o pouhou aktualizaci desítek.

Jasno bude ve čtvrtek 24. června, kdy se má velká tiskovka konat.

Nad novou verzí Windows se stahují mračna

Software

Desítky běží na 1,3 miliardy počítačů

Letos v červenci to bude přitom již šest let od doby, co byl uveden na trh operační systém Windows 10. Za tu dobu se značně rozšířil, desítky podle posledních zveřejněných dat obsluhují 1,3 miliardy počítačů.

Je také nutné zdůraznit, že za poslední roky se desítky velmi změnily, neboť je Microsoft každý rok pravidelně vylepšuje a přidává nové funkce i dovednosti. Aktuálně nabízená verze toho tedy umí daleko více než jakákoli předchozí.

A s tím souvisí i další data, která přinesl předminulý měsíc server AdDuplex. Z nich je patrné, že aktuálně má nejnovější verzi minoritní podíl uživatelů (40 %). Na dalších 40 % sestavách pak nalezneme předposlední verzi Windows z loňského jara, ještě starší verze desítek běží na zbylých 20 % strojů.

Windows 10 používá 1,3 miliardy počítačů, nejnovější verzi ale méně než polovina

Software

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám