Hlavní obsah

Aplikace ChatGPT už funguje na českých iPhonech. Majitelé Androidů mají zatím smůlu

Praha

Americký start-up OpenAI v tichosti zpřístupnil svou novou mobilní aplikaci uživatelům v Česku. Využívat ji ale zatím mohou jen majitelé iPhonů, verze pro operační systém Android je stále ve vývoji.

Foto: Archív tvůrců

ChatGPT na iPhonu

Článek

V obchodech s aplikacemi je možné narazit hned na několik programů, které nabízejí přístup k ChatGPT. Oficiální aplikaci nabízející přístup k této umělé inteligenci však tvůrci zveřejnili pro iPhony teprve předminulý týden.

Tehdy však byla dostupná jen za velkou louží. „Začali jsme se zaváděním ChatGPT na iPhonech v USA. V příštích týdnech budeme expandovat do dalších zemí,“ uvedli zástupci společnosti předminulý pátek.

Umělá inteligence zamířila na iPhony. ChatGPT má novou mobilní aplikaci

Software

Že nešlo o žádnou nadsázku ani plané sliby, se ukázalo tento týden ve středu. Oficiální aplikace ChatGPT je od tohoto dne dostupná i tuzemským uživatelům v rámci App Storu, stahovat ji je možné zde.

Podobně jako webová verze nabízí také aplikace ChatGPT možnost vytvářet eseje, básně, formální dopisy a přesvědčivě odpovídat v rámci konverzací, jako by to dělali lidé. Agentura Reuters nicméně zdůraznila, že novinka má navíc i schopnost hlasového zadávání dotazů a pokynů, která u webové verze chybí.

Platí to ale zatím skutečně jenom o iPhonech. Tvůrci sice slíbili, že v dohledné době bude vydána také oficiální mobilní aplikace ChatGPT pro zařízení s Androidem, zatím však neupřesnili, kdy se tak stane. Majitelé zařízení s operačním systémem od Googlu tak zatím mají smůlu.

Obavy i nadšení z umělé inteligence. Jak se rodil fenomén ChatGPT

Software

Zadarmo i za předplatné

Aplikaci nabízí OpenAI ke stažení i použití zdarma. Platí to však pouze pro starší verzi chatbota GPT-3.5. Pokročilejší umělou inteligenci GPT-4, která je schopná přesnější a užitečnější odpovědi, mohou využívat pouze majitelé předplatného, což platí pro webovou variantu i mobilní aplikaci na iPhonech.

Předplatné ChatGPT Plus vyjde případné zájemce na 20 dolarů měsíčně, tedy v přepočtu zhruba 440 Kč.

Za ChatGPT stojí start-up OpenAI, který financuje společnost Microsoft.

Fenomén jménem ChatGPT

Umělá inteligence se dostala do středu pozornosti s rozvojem ChatGPT. Tento chatovací systém dokáže generovat různé texty včetně článků, esejí, vtipů a poezie na základě jednoduchých dotazů. ChatGPT se učí odpovídat na podněty uživatelů a podobně jako lidé se učí na základě velkého množství dat.

V březnu 2023 byl zpřístupněn pokročilejší model umělé inteligence GPT-4. Ten je schopen poskytovat bezpečnější a užitečnější odpovědi a připravit půdu pro šíření technologií podobných lidem.

Webovou aplikaci nabízí OpenAI zdarma, platí to však pouze pro starší verzi chatbota GPT-3.5. Pokročilejší umělou inteligenci GPT-4 mohou využívat pouze majitelé předplatného. To vyjde případné zájemce na 20 dolarů měsíčně, tedy v přepočtu zhruba na 453 Kč.

Za ChatGPT stojí start-up OpenAI, který financuje společnost Microsoft.

Jak umělá inteligence změní pracovní den

Internet a PC

Reklama

Související články

Apple pracuje na vlastní umělé inteligenci

Apple pracuje na konkurenci pro chatovacího robota ChatGPT. Informoval o tom deník The Wall Street Journal (WSJ), který se opírá o interní zdroje a dokumenty,...

Výběr článků

Načítám