Hlavní obsah

Nejrychlejší internet od Vodafonu nemůže mít každý. Nejsou modemy

Společnost Vodafone nabízí svým nefiremním zákazníkům velmi atraktivní nabídku internetu za polovic. Nejrychlejší internet však nemůže mít každý, protože modemů je aktuálně nedostatek. Novinkám to potvrdil mluvčí Vodafonu Ondřej Luštinec.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

V minulosti si u nabídek jednotlivých operátorů lidé museli zvykat na to, že nejrychlejší přípojky nejsou dostupné ve všech lokalitách. Na tom se nic nezměnilo ani nyní, ale přidaly se další problémy – nedostatek modemů.

To v praxi znamená, že celá řada lidí by ve svých domovech sice mohla nejrychlejší internetové přípojky využívat, ale bez kompatibilního modemu to není možné. Na Novinky.cz se obrátilo hned několik čtenářů, kteří si stěžovali, že je operátor nepřipojí, i když je v jejich lokalitě internet s rychlostí 1 Gb/s dostupný.

Vodafone zlevnil a zrychlil internet. Má to ale háček

Mobil

Zástupci Vodafonu přitom přiznávají, že zájem lidí o aktuální akční nabídku, kdy mohou získat rychlejší internetové přípojky za poloviční cenu napořád, předčil jejich očekávání. „Ukazuje se, že Vodafone opravdu digitalizuje Česko. Rychle se vyčerpávají naše zásoby modemů, které jsou potřeba speciálně pro nejvyšší rychlost 1 Gb/s,“ uvedl pro Novinky.cz Luštinec.

„S takovou situací bychom si dokázali poradit, ale aktuálně se výrobci elektroniky celosvětově potýkají s nedostatkem čipů a to má dopad i na dodávky modemů. Může se proto stát, že modem potřebný pro nejvyšší rychlost 1 Gb/s zákazníkovi nebudeme moci dodat obratem, ačkoliv pro to děláme maximum,“ konstatoval mluvčí Vodafonu.

Zájemci o akci nepřijdou

Zájemci nicméně podle něj nemusí mít obavy z toho, že by o cenově atraktivní nabídku internetu přišli. „Nabídneme jim řešení v podobě připojení o rychlosti 500 Mb/s, které mohou využívat, dokud nebude modem pro 1 Gb/s k dispozici. V případě zájmu zákazníka ho po naskladnění modemů budeme kontaktovat. Podmínky stávající akce samozřejmě takovému zákazníkovi zachováme,“ uzavřel Luštinec.

Nabídka je platná pouze do 31. května. Zajímavé je na ní především to, že nižší cena není nijak omezena. Pokud tedy lidé před koncem května akci využijí, nižší ceny budou mít již napořád.

Například linka s rychlostí 300 Mb/s vyjde na 392 Kč místo původních 559 Kč, což představuje slevu 30 %. Lidé musí sice platit 70 Kč za měsíční pronájem modemu, ale to platilo i při starých cenách.

Nejrychlejší přípojka je nejvýhodnější

Ještě výhodnější je 1 Gb/s přípojka, kterou je možné aktuálně pořídit za 450 Kč. Původně přitom stála 899 Kč. V tomto případě je však zapotřebí rychlejší modem, jehož pronájem stojí 100 Kč. Právě tyto modemy jsou ale aktuálně nedostupné.

S ohledem na cenu gigabitové přípojky není příliš zajímavá prostřední nabídka s rychlostí 500 Mb/s. Za tu totiž lidé zaplatí pouze o dvacet korun méně, tedy 430 Kč místo původních 859 Kč. V tomto případě se rozhodně vyplatí si připlatit.

Ověřit, na jakou rychlost lidé v jednotlivých lokalitách dosáhnou, je možné prostřednictvím webových stránek Vodafonu. Operátor ale slibuje, že nejrychlejší přípojka je k dispozici pro 1,4 milionu domácností a firem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám