Hlavní obsah

Rychlejší internet může využívat další milion domácností

Novinky, bri

Už od loňského roku nabízejí tuzemští operátoři prostřednictvím provozovatele sítí CETIN vyšší rychlost internetového připojení přes pevnou linku díky bondingu. Nyní tuto nabídku může využít další milion domácností, celkem je tak rychlejší internet k dispozici už pro dva miliony domácností.

Foto: archív operátora

Takto vypadá Terminátor, který je pro chod bondingu nezbytný.

Článek

Před zavedením bondingu byla nejvyšší rychlost pevného internetu přes pevnou linku v tuzemsku zvýšena ze 100 Mbit/s až na 250 Mbit/s. U O2 a T-Mobilu je bonding dostupný pouze na vybraných přípojkách – jeho využití totiž není možné v úplně všech lokalitách.

Bonding zvýší rychlost internetu přes pevnou linku na dvojnásobek

Internet a PC

K dosažení dvojnásobné rychlosti je potřeba, pokud je to technicky možné, využít pro internetové připojení dva metalické kabely – dvě kroucené dvoulinky – místo jednoho. O sloučení přenosové kapacity, a tedy i rychlosti z obou kabelů, se následně postará zařízení jménem Terminátor, které mezi zásuvkou a DSL modemem vždy odborně nainstaluje technik.

Terminátor je zdarma a zákazník za něj nehradí žádný měsíční pronájem ani jiný poplatek. Rychlejší připojení mohou přitom využít noví i stávající zákazníci. Kde přesně je bonding dostupný, mohou lidé ověřit přímo na stránkách CETIN, kde je k dispozici Mapa připojení.

Foto: repro CETIN

Mapa připojení

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám