Hlavní obsah

Rychlejší internet může využít milion domácností

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už od loňského roku nabízí O2 svým zákazníkům vyšší rychlost internetového připojení přes pevnou linku díky bondingu a dalším technologiím, a to pro milion domácností. Informovala o tom Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení operátora.

Foto: archív operátora

Takto vypadá Terminátor, který je pro chod bondingu nezbytný.

Článek

„Díky bondingu, který O2 spustilo na konci loňského listopadu, výstavbě nových DSLAMů a investicím do optických přípojek i technologie WTTx je nyní internet na doma dostupný pro 99 % českých domácností. 72 % z nich přitom dosáhne na tarif s rychlostí 50 Mb/s a vyšší. Dostupnou rychlost si mohou zájemci snadno ověřit na webu www.zrychlujeme.cz,“ prohlásila Mikšovská.

Konkrétně bonding je nyní možné využívat na milionu přípojek. K dosažení dvojnásobné rychlosti je potřeba, pokud je to technicky možné, využít pro internetové připojení dva metalické kabely – dvě kroucené dvoulinky – místo jednoho.

Foto: archív operátora

Schéma zapojení sítě prostřednictvím bondingu.

O sloučení přenosové kapacity, a tedy i rychlosti z obou kabelů, se následně postará zařízení jménem Terminátor, které mezi zásuvkou a DSL modemem vždy odborně nainstaluje technik.

Terminátor je zdarma a zákazník za něj nehradí žádný měsíční pronájem ani jiný poplatek. Rychlejší připojení mohou přitom využít noví i stávající zákazníci. Zákazníky, kterých se technologické vylepšení týká, plánuje T-Mobile oslovit s nabídkou přechodu na vyšší rychlost.

Terminátor je zpátky. Lidé mohou opět získat rychlejší internet

Mobil

„Od loňského března výrazně vzrostla poptávka po stabilním internetu od O2. Více než polovina nových zákazníků k nám v předchozím roce přišla od menších Wi-Fi providerů, kteří se častěji potýkají s nedostatečnou kapacitou své sítě. Desítky tisíc stávajících zákazníků si pak pořídily některý z tarifů s vyšší rychlostí, která lépe vyhovuje jejich aktuálním potřebám,“ komentoval aktuální situaci na trhu Martin Čejka, ředitel fixních služeb v O2.

Zda mohou lidé využívat novou rychlost připojení prostřednictvím bondingu, je možné ověřit přímo na stránkách O2.

Reklama

Výběr článků

Načítám