Hlavní obsah

Prahu pohltila televizní tma kvůli výluce žižkovského vysílače

Novinky, mif
Praha

Ve středu od 6 hodin bylo přerušeno digitální televizní vysílání ze žižkovského vysílače Praha-Město. Bez signálu budou obyvatelé metropole a některých dalších přilehlých lokalit až do odpoledne do 15 hodin. Na svých internetových stránkách o tom informovali zástupci Českých radiokomunikací.

Foto: Novinky

Žižkovská věž

Článek

Výluka se týká programů veřejnoprávního multiplexu 1 České televize, multiplexu 2 s programy televize Nova, Prima a TV Barrandov a multiplexu 3 s programy Prima LOVE, Prima ZOOM, Óčko a Šlágr TV. Nefunkční je kvůli ní také experimentální vysílání v systému DVB-T2 (HD TV).

„Na vysílači Praha - Město dojde také k přerušení rozhlasového vysílání. Toto se dotkne stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 94,6 MHz, ČRo Vltava na frekvenci 105,0 MHz, ČRo Regina na frekvenci 92,6 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 102,5 MHz, Rádio Impuls na frekvenci 96,6 MHz a Rádio City na frekvenci 93,7 MHz,“ uvedli zástupci Českých radiokomunikací.

Podle nich bude při výluce provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám