Hlavní obsah

PayPal vsadil na kryptoměny. Lidé je budou moci kupovat i prodávat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká platforma pro digitální převody peněz PayPal nově umožní svým klientům v Británii kupovat, prodávat a držet kryptoměny. Už od loňska přitom podnik takové služby nabízí svým uživatelům v USA. Upozornil na to server CNBC.

Článek

PayPal se netají tím, že v kryptoměnách vidí budoucnost. „V USA se nám opravdu daří. Očekáváme, že ve Velké Británii to bude stejné,“ prohlásil Fernandez da Ponte, generální manažer PayPalu pro blockchain a kryptoměny.

Lidé budou moci využívat kryptoměny k nákupům i prodejům, podporovány však budou v rámci platformy PayPalu pouze vybrané kryptoměny – konkrétně bitcoin, bitcoin cash, ethereum a litecoin.

Foto: Thomas White, Reuters

Logo PayPalu

Británie je navíc jen dalším krokem v kryptoměnové strategii PayPalu. Pokud vše bude fungovat hladce, mohla by americká platforma nabídnout obchody s kryptoměnami i na dalších trzích, například i v Česku.

Podle serveru CNBC bylo právě oznámení PayPalu o rozšíření svých služeb na britský trh jedním z hlavních impulzů, díky kterým se kurz bitcoinu vyšplhal v pondělí nad padesátitisícovou hranici. Konkrétně se během prvního pracovního dne nového týdne nejznámější kryptoměna na světě obchodovala za 50 398 dolarů (1 098 780 Kč).

Bitcoin vystřelil nad 50 000 dolarů. Poprvé od května

Internet a PC

Přitom ještě minulý týden ve čtvrtek se obchodoval nabízel za 44 170 dolarů (962 990 Kč), v neděli to bylo už 48 363 dolarů, což odpovídá 1 054 410 Kč.

Na růst bitcoinu pozitivně reagovaly také další kryptoměny. Například ethereum se nabízelo ještě ve čtvrtek za 2977 dolarů (64 890 Kč), v pondělí dopoledne to bylo už za 3353 dolarů (73 080 Kč).

Reklama

Související témata:

Související články

Bitcoin se dostal nejvýše od poloviny května

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin se v neděli dostala na nejvyšší úroveň od poloviny května a přechodně vystoupila nad hranicí 45 000 dolarů (zhruba 971 000...

Výběr článků

Načítám