Hlavní obsah

PayPal umožní přesouvat kryptoměny do externích peněženek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San José

Americký poskytovatel platebních služeb PayPal Holdings umožní přesouvat kryptoměny do externích peněženek. Funkce je od úterý dostupná pro vybrané americké uživatele, všem uživatelům ve Spojených státech se zpřístupní v příštích měsících. Firma to oznámila na svém webu.

Foto: Thomas White, Reuters

Ilustrační foto

Článek

PayPal umožnil uživatelům nakupovat bitcoin, ethereum, litecoin a bitcoin cash v říjnu 2020. Nesměli ale kryptoměny stahovat mimo tuto platformu.

Kryptoměnový trh zaznamenal od loňského roku prudký nárůst zájmu investorů. Investice do kryptoměn v některých případech zdvojnásobili velcí investoři, celebrity a velké firmy. Ceny digitálních měn ale zůstaly kolísavé, což oslabilo jejich přitažlivost jako prostředku pro zajištění proti inflaci. Například cena bitcoinu z rekordních téměř 69 000 dolarů, kde byla loni v listopadu, klesla o více než 50 procent.

PayPal vsadil na kryptoměny. Lidé je budou moci kupovat i prodávat

Internet a PC

Dvě americké senátorky v úterý představily návrh zákona, který stanoví nová pravidla pro kryptoměny a který by předal většinu dohledu nad nimi Komisi pro obchodování s termínovými kontrakty na komodity (CFTC). Předpokládalo se, že by kryptoměny mohla regulovat Komise pro cenné papíry a burzy (SEC), která toto odvětví velmi kritizuje.

Kryptoměny podle senátorek fungují spíše jako komodity než cenné papíry. Menší CFTC je obecně vnímána jako přátelštější regulátor pro kryptoměny, uvedla agentura Reuters.

PayPal uvedl, že přidáním nové funkce reaguje na žádost uživatelů.

Zákonodárci státu New York schválili návrh zákona o omezení těžby kryptoměn

Internet a PC

Bitcoiny a další virtuální měny

Virtuálních měn existuje mnoho. Jednou z nejstarších a aktuálně nejpopulárnějších jsou tzv. bitcoiny. Ty vznikly už v roce 2009, větší popularitě se ale těší v posledních letech. Tato měna byla vytvořena tak, aby se nedala ovlivňovat žádnou vládou ani centrální bankou.

Kybernetické mince „razí“ síť počítačů se specializovaným softwarem naprogramovaným tak, aby uvolňoval nové mince stabilním, ale stále klesajícím tempem. Počet mincí v oběhu má dosáhnout nakonec 21 milionů, stát se tak má kolem roku 2140.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám