Hlavní obsah

On-line hry: Nejlepší hráč světa v Praze

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli je letošní turnaj AMD PG Challenge koncipován spíše jako monstrózní domácí akce, přece jen zřejmě uvidíme i světovou hvězdu. Ruský borec Cooller, který je patří dlouhodobě mezi nejlepší 3 hráče světa ve střílečce Quake 3, se totiž rozhodl přijet do Prahy ukázat, jakže se ten Quake vlastně hraje.

Článek

Zprávy z domova

  • Vítězem Mezihernového turnaje nVidia.Warcraft III se stal Michael "Giacomo" Hladík z klanu AMD Cyber Team, když ve finále porazil svého reprezentačního kolegu Kačera Donalda 2:0 na mapy. Oba finalisté získali myš Logitech MX310, Giacomo navíc finanční prémii 1000 Kč.
  • Květnové vydání televizního pořadu ProGamers se točilo doma i v zahraničí. Reportéři se vydali do největší evropské herny v Paříži, natáčeli na Dni dětí v Paláci Flóra nebo zavítali na otevírání Klubu bojových her a simulací na brněnské Univerzitě obrany. Pořad stahujte zde.
  • Nejprestižnější Counter-Strike online liga u nás, AMD.CS liga, má za sebou druhou letošní sezónu. Rozpadu klanu AMD Cyber Team a nEophyte beze zbytku využili borci z týmu eSuba.pgcc, zvítězili a zajistili si tak výhru 25 000 Kč.
  • Nedávno vyšla hratelná demoverze týmové bojovky BattleField 2 od Electronic Arts. Ještě než vyjde plná verze si tak můžete tuto hru vyzkoušet, například na serveru PlayZone, který pro své návštěvníky uspořádal soutěž o nejlepšího BF2 zabijáka.

Nejlepší český W3 hráč Giacomo při podpisu smlouvy s AMD Cyber Teamem.

Foto: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Druhá sezóna World eSports Games v Koreji se rozjíždí, během úvodních dvou týdnů se odehrály všechny zápasy ve skupinách. V Counter-Striku se zatím dobře daří evropským týmům, naopak strategii Warcraft III kralují Korejci, kteří obsadili polovinu míst ve čtvrtfinále.
  • Světové kvalifikace na Electronic Sports World Cup vrcholí, naše česká se odehraje na turnaji AMD PG Challenge.005. Ve světové progamingové velmoci Švédsku se ale o všem rozhodne už o tomto víkendu na akci DreamHack, nechybějí NiP ani EYEBallers.
  • Česká reprezentace ve W3 soutěži European Nations Championship si udržela naději na postup do LAN finále. V bratrovražedném zápase se Slovenskem totiž naši hráči pod vedením Giacoma zvítězili 5:0 a nyní se těší na Rusko a Nizozemí.
  • Nejlepší světový Counter-Strike tým poslední doby, NoA, si dává tříměsíční pauzu. Po překvapivém vyřazení ve skupině na WEG se hráči rozprchli do svých rodných zemí, znovusjednocení se plánuje na třetí sezónu WEG.

Mezinárodní CS tým NoA po vítězství v 1. sezóně WEG.

Foto: www.gotfrag.com

AMD PG Challenge.005 - již příští týden

Největší domácí LAN akce AMD PG Challenge.005 se blíží mílovými kroky (uskuteční se 23.-26. června v pražském Paláci Flóra), a tak si přečtěte, co nového oznámili pořadatelé v průběhu tohoto týdne a na co se hráči i diváci můžou těšit.

  • Stejně jako loni i letos najdete na AMD PGCH stánek ProGaming Shopu s všemožnými pomůckami pro správného hráče. Můžete si tady koupit profi podložku, myš nebo sluchátka, dokonce i oblečení s herními logy nebo tagy světových týmů.
  • Dva elitní ruští hráči singlovky Quake 3 přislíbili účast. V Praze tak uvidíme vítěze Cyber X Games a medailistu ESWC Antona "Cooller" Singova, doprovod mu bude dělat Zhibo "JIBO" Fan.
  • Kapacita připojení turnaj AMD PGCH byla navýšena na 40 Mbit/s, což je několikanásobně více než na obdobných světových turnajích.
  • Všichni účastníci se můžou těšit na dárečky od partnerů akce, pro běžné účastníky jsou to například herní časopisy nebo guláš od Electronic Arts při příležitosti představení BattleFieldu 2, hráči z VIP sektoru dostanou navíc např. batoh od AMD.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: CS divize AMD Cyber Teamu končí

Nejdůležitější událostí právě uplynulého týdne je konec Counter-Strike divize klanu AMD Cyber Team. Právě ACT se stali Mistry ČR v roce 2004 a na domácí scéně...

On-line hry: Detaily WCG 2005 v Singapuru

V listopadu se v Singapuru uskuteční světové finále turnaje World Cyber Games. Pravidla hraných her na WCG byla tento týden konečně zveřejněna, a tak se můžete...

On-line hry: Counter-Strike 1.6 stále vede

Na začátku letošního roku přišel vydavatel Counter-Striku, společnost Valve, s novou verzí této hry. Ta je postavena na enginu Half-Life 2 a nese jméno...

Výběr článků

Načítám