Hlavní obsah

On-line hry: Česká Counter-Strike špička mění tým

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Counter-Strike divize SkyRiders, dlouhodobě nejlepší domácí tým v této hře, napodobuje řadu týmů ve světě a pro rok 2007 si našla nové angažmá. Kde SkyRiders zakotvili a proč? I to se dozvíte v dnešním článku o on-line hrách, v němž nechybějí informace z domova ani ze světa.

Článek

Novinky z domova

  • Elitní český CS tým SkyRiders se rozhodl změnit působiště, od ledna 2007 bude vystupovat pod multiklanem nEophyte. Manažerům nEph se tak vydařilo jejich hledání elitní CS divize, která měla doplnit úspěšné stávající hráče. Proslýchá se, že hlavním důvodem přestupu byla možná účast na mezinárodních LAN turnajích, prvním z nich by měl únorový shgOpen v Dánsku.
  • První novoroční měření sil v mezihernovém turnaji LYNX.Call of Duty 2 vyhrál cZklan, když ve finále přehrál Frozen Riders v poměru 14:11. Na turnaj se do heren PG Cyber Café dostavilo 30 klanů, medailisté si rozdělili 9000 Kč v hotovosti a 150 volných hodin v hernách.
  • Multiherní klan NecroRaisers slaví významné "životní" jubileum - 10 let existence. Původně tým zaměřený na hru Quake prošel řadou obměn, nyní je aktivní v pěti hrách. Pokud chcete být součástí nejstaršího domácího týmu, máte možnost, právě totiž hledají hlavního manažera.
  • Se zajímavým nápadem přišli admini portálů Gamestation.sk a UnitedGames.cz a rozhodli se uspořádat Counter-Strike turnaj, v němž se utkají admini předních českých a slovenských portálů a lig. Nebudou chybět ProGamers.cz, e-Sports.sk, GamePark.cz a další, začátek bojů je naplánován na příští týden.

Mezihernový turnaj LYNX.Call of Duty 2.

Foto: www.progamers.cz

Novinky ze světa

  • Hlavní hrou (nejen) pro tento týden je pro řadu hráčů MMORPG World of Warcraft, k němuž vyšel v úterý datadisk Burning Crusade. Ten zvyšuje maximální level na 70 (již byl dosažen, cca po 28 hodinách) a přidává zbrusu nové lokace, dá se očekávat, že řada hráčů teď vysadí v hraní ostatních her a bude zkoumat nový WoW.
  • Světová Counter-Strike komunita je rozdělena, část hráčů zůstává u CS 1.6, další pak přešla na novější CS Source. Situaci hráčům neulehčují ani pořadatelé turnajů, neboť zatímco většina plánuje turnaje pro 1.6, americká televize DirecTV chystá obří turnaj o 1 milión dolarů ve hře CS Source. Prozatím to tedy vypadá tak, že všechny přední americké týmy přecházejí na Source (alespoň prozatím) a v Evropě se vyčkává.
  • Lze z jedné hry vymačkat přitažlivý duel jako v Quaku 3 a zároveň očekávat týmovou bojovku podobnou CSku? Redaktoři magazínu GotFrag si myslí, že je to možné a zároveň žádoucí, aby měla připravovaná čistě progamingová hra Severity naději na úspěch. Mezi další nezbytné aspekty patří anti-cheatovací systém, snadné vyhledávání herních serverů anebo vhodná úroveň realističnosti.
  • Starcraft: Broodwar divize klanu Meet Your Makers patří již dlouhá léta ke špičce v Evropě i ve světě. Po několika nevydařených turnajích však vedení došla trpělivost a bylo rozhodnuto o změnách. Z týmu odcházejí hráči, kteří si vydělávají v Koreji (Polák Draco a Číňan Pj), místo nich přichází dvoji z klanu ToT - Testie a SEn.

World of Warcraft: Burning Crusade

Zdroj: www.blizzard.com

Přestupy v Counter-Strike světě - druhý díl

Když jsem v prvním článku letošního roku rozebíral světové přestupy a vyhazovy (zejména v Counter-Striku), netušil jsem, jak bohatý letošní rok bude. Proto si dnes můžete přečíst ještě více, a to zejména z americké a švédské scény.

Americký CS tým compLexity má za sebou několik úspěšných sezón, ta poslední ale tak povedená nebyla. Asi i proto se majitel Jason Lake rozhodl učinit další krok na své cestě k "dokonalému týmu" a ukončil spolupráci s tr1pem a Sunmanem. Místo nich byli přijati ex-člen 3D Rambo a ex-člen NiP zet. Rambo byl dlouhá léta spojován výhradně s klanem 3D a má na kontě např. tituly z WCG. Právě Rambo se staral v 3D o velení a stejnou roli by měl plnit i v compLexity. Druhý nováček, Švéd zet má za sebou poměrně slušný rok v Ninjas in Pyjamas, nyní se přestěhuje do USA a celý tým compLexity se tak bude moci věnovat CSku na plný úvazek.

Nové tváře compLexity - Rambo a zet.

Foto: www.complexityclan.com

Další americký úspěšný klan Team 3D sbírá vavříny již hezkých pár let. Posledním úspěchem je 2. místo na turnaji CPL Winter, kde 3D prohráli ve finále s německým klanem Alternate aTTaX. Vzhledem k situaci na americké scéně, kde se stále více prosazuje CS Source, se 3D rozhodli k přechodu na tuto hru. Team 3D opouští Rambo (odchází do compLexity), shaGuar (nyní EG) a Dominator (zEx). Z herního "důchodu" se vrací Ksharp a od konkurenčních EG přichází fragger Lin. Pátý hráč zatím oznámen nebyl, 3D hodlají sehrát řadu tréninkových zápasů a vybrat z nich nejvhodnějšího kandidáta.

Na tři změny (posílení SK, fnatic a 3D) tvrdě doplatil švédský tým Ninjas in Pyjamas, v němž zůstali pouze dva aktivní hráči a kapitán HeatoN se musel hodně otáčet, aby doplnil soupisku. Jedna ze změn se určitě čekala - walle si přivedl svého talentovaného bratra miniw, ten by měl v týmu nabrat zkušenosti. Druhou změnou je návrat Bullena (ex-spiXel, EYE) z herního důchodu po více než roční pauze. Posledním nováčkem je pak norský hráč KF3 a i on patří k méně zkušeným hráčům s růžovou budoucností.

Ninjas in Pyjamas v původní sestavě pro rok 2006.

Foto: www.nip-gaming.com

Těžko pohledat špičkový tým, který zůstal ve stejném složení jako letos. CS fanoušci se tak můžou těšit na zajímavé zápasy, a to zejména v prvních měsících roku 2007, kdy se klany teprve sehrávat.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: České finále turnaje WGT

V Praze se o víkendu konalo finále české části turnaje World GameMasters Tournament (WGT), a to ve třech hrách - Counter-Strike: Source, Call of Duty 2...

On-line hry: Nejlepší hráči roku 2006

V průběhu roku 2006 byla odehrána řada významných turnajů. Kdo zanechal nejlepší dojem a stane se nejlepším hráčem roku ve své kategorii? To se snaží zjistit...

Výběr článků

Načítám