Hlavní obsah

Největší technologický veletrh se zkrátí. Kvůli koronaviru

– Las Vegas

Široké veřejnosti se ve středu otevřou v americkém Las Vegas brány největšího světového veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky International Consumer Electronics Show (CES). Kvůli koronaviru se ale nakonec organizátoři rozhodli celou výstavu o jeden den zkrátit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Las Vegas odstartoval technologický veletrh CESVideo: Reuters

 
Článek

Podle původních plánů totiž mělo být výstaviště – a všechny přilehlé expozice – otevřené až do soboty 8. ledna. Nakonec se ale brány veletrhu zavřou již v pátek 7. ledna. Je to vcelku logický krok, neboť během víkendu by hrozilo, že na akci dorazí daleko více lidí.

I když pro širokou veřejnost se výstaviště otevře až ve středu, novináři si mohli jednotlivé stánky prohlédnout již tradičně o den dříve. Vše nicméně probíhá za přísných protiepidemiologických opatření.

Nejste očkovaní? Na největší počítačový veletrh zapomeňte

Internet a PC

Na místě jsou zdravotní stánky s lékařskou pomocí, všechny hromadné prostory jsou pravidelně dezinfikovány několikrát denně a v jednotlivých uličkách, které jsou širší než v předchozích ročnících, je zaveden jednosměrný provoz. Návštěvníci tak mají jasně označenou cestu, kterou musí dodržovat, a nemohou se přesouvat napříč výstavištěm, jak se jim zlíbí.

Konzumovat potraviny je možné pouze na vybraných místech, u každého stánku jsou dezinfekční prostředky na ruce. Na výstaviště navíc není vpuštěn nikdo, kdo se neprokáže dokončeným očkováním a navíc ještě negativním testem na covid-19, který nebude starší 24 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám