Hlavní obsah

Nejrychlejší mobilní internet měl v lednu T-Mobile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejrychlejší mobilní internet měl v lednu T-Mobile. Průměrná rychlost v jeho síti LTE se proti předchozímu měsíci zvýšila o osm procent na 35,95 Mbit/s. U O2 stoupla o procento na 31,5 Mbit/s , naopak síť Vodafonu o 15 procent zpomalila na 28,85 Mbit/s. Meziročně bylo LTE až o dvě pětiny pomalejší. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mobilní připojení 3G v lednu zpomalilo proti prosinci až o desetinu. Nejrychlejší bylo v síti O2 s průměrem 9,5 Mbit/s. Následuje T-Mobile se 7,4 Mbit/s. "Mohu se jen domnívat, proč poskytovatelé rychlost omezují, důvodem nejspíš bude cena a objem stažených dat," podotkl Petr Loužecký ze společnosti Algotech.

5G sítě otestuje pět českých měst

Mobil

Pevné připojení přes telefonní linky xDSL zrychlilo o dvě procenta na 21,6 Mbit/s. Meziročně přidalo 13 procent. Nejrychlejší byla síť Avonetu s průměrem 27,6 Mbit/s. Kabelové připojení zpomalilo o tři procenta na 41,8 Mbit/s. Internet po optice dosáhl průměru o deset Mbit/s nižšího.

Průměrná rychlost Wi-Fi se snížila o dvě procenta na 20,6 Mbit/s. U jednotlivých poskytovatelů dosahovala od 10,7 Mbit/s po 33,8 Mbit/s.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám