Hlavní obsah

Musk prolomil hradbu mlčení. Twitter by měl mít nového šéfa ještě letos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj

Americký podnikatel Elon Musk se rozhodl již na konci loňského roku vyslyšet přání lidí, kteří mu v anketě poradili, aby se vzdal postu šéfa Twitteru. Od té doby však bylo téměř dva měsíce ticho po pěšině. Hradbu mlčení prolomil druhý nejbohatší člověk na světě až na summitu v Dubaji, nový šéf by měl být vybrán koncem letošního roku.

Foto: Benjamin Fanjoy, ČTK/AP

Elon Musk

Článek

Současný šéf Twitteru nejprve komentoval své nynější poslání v Twitteru. „Myslím, že potřebuji stabilizovat organizaci a jen se ujistit, že je finančně zdravá a že je jasně stanoven podrobný plán produktů,“ prohlásil Musk, který se summitu účastní pouze virtuálně.

„Nevím, hádám, že pravděpodobně ke konci tohoto roku by bylo dobré načasování najít někoho jiného, kdo by společnost řídil, protože si myslím, že by měla být ve stabilní pozici kolem, víte, koncem tohoto roku,“ reagoval na přímý dotaz, kdy jmenuje nového ředitele Twitteru.

Současný majitel Twitteru Musk je nyní druhým nejbohatším člověkem na světě. Firmu koupil v říjnu za 44 miliard dolarů (přes bilion korun) a ve společnosti od té doby zahájil dramatické změny včetně výrazného propouštění – ze 7500 zaměstnanců jich zbylo jen zhruba 2300.

Musk si stěžoval na málo zhlédnutí, teď jeho příspěvky plní novou sekci Twitteru

Internet a PC

Nárůst problematického obsahu

Jak nedávno uvedl americký deník The New York Times, od nástupu Muska do vedení společnosti se podle průzkumu v souvislosti s omezenými pracovními silami prudce zvýšil rozsah problematického obsahu a dříve zakázaných účtů na sociální síti.

Na to zareagovala řada velkých inzerentů, kteří začali Twitter masivně opouštět. Podle dat výzkumné společnosti Standard Media Index (SMI) zveřejněných v lednu klesly v listopadu podle SMI v meziročním porovnání o 55 procent. V prosinci pak ve srovnání s předchozím rokem dokonce o 71 procent. Přitom příjmy z reklamy se na celkových tržbách Twitteru podílí zhruba 90 procenty.

Kvůli kritice se Musk uživatelů Twitteru přesně před měsícem prostřednictvím ankety zeptal, zda má pokračovat jako hlava této sociální sítě. Celkem 57,5 % lidí se vyslovilo pro odstoupení. Proti hlasovalo 42,5 % z celkových 17 502 391 respondentů.

„Odstoupím z funkce výkonného ředitele, jakmile najdu někoho natolik pošetilého, aby se této práce ujal!“ reagoval tehdy Musk na výsledky ankety. Doposud však k žádné organizační změně ve vedení podniku nedošlo.

Rovnou i prozradil, jakou pozici si vymyslel pro sebe: „Budu řídit pouze týmy softwaru a serverů.“

Musk se nedopustil podvodu, když tweetoval o vstupu investora do Tesly, rozhodl soud

Amerika

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám