Hlavní obsah

Musk inzerenty nepřesvědčil, dál masivně opouštějí Twitter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Twitter se snaží od konce loňského roku odvrátit odliv inzerentů. Jak ukazují nejnovější data výzkumné společnosti Standard Media Index (SMI), novému šéfovi Elonu Muskovi se to ale nedaří. V prosinci byly výdaje na reklamu dokonce ještě citelně nižší než v listopadu.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Logo Twitteru na burze v New Yorku

Článek

Inzerenti začali Twitter opouštět už v listopadu. Stalo se tak krátce poté, co se novopečený šéf Elon Musk ujal kapitánského kormidla a začal masivně propouštět a měnit firemní politiku pod záminkou absolutní svobody slova.

Musk v reakci na reportáž televize CNBC minulý týden informoval, že aktuálně v Twitteru pracuje zhruba 2300 zaměstnanců, zatímco před nástupem Muska to bylo 7500. Propouštěni jsou i klíčoví lidé, kteří měli na starosti hlídání dodržování pravidel na sociální síti.

Výdaje na reklamu klesly v listopadu podle SMI v meziročním porovnání o 55 procent. V prosinci pak ve srovnání s předchozím rokem dokonce o 71 procent. Přitom příjmy z reklamy se na celkových tržbách Twitteru podílí zhruba 90 procenty.

Z 7500 zaměstnanců na 2300. Twitter prošel dietou

Internet a PC

Vzdá se šéfovského postu?

Šéf automobilky Tesla a druhý nejbohatší člověk na světě na konci loňského října dokončil převzetí Twitteru za 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu korun). Následně Musk rozpustil devítičlennou správní radu a stal se jediným ředitelem podniku.

Kvůli kritice se uživatelů Twitteru přesně před měsícem prostřednictvím ankety zeptal, zda má pokračovat jako hlava této sociální sítě. Celkem 57,5 % lidí se vyslovilo pro odstoupení. Proti hlasovalo 42,5 % z celkových 17 502 391 respondentů.

„Odstoupím z funkce výkonného ředitele, jakmile najdu někoho natolik pošetilého, aby se této práce ujal!“ reagoval Musk na výsledky ankety. Doposud však k žádné organizační změně ve vedení podniku nedošlo.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Elon Musk

Výdaje na reklamu na Twitteru pozastavilo přes 500 inzerentů

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám