Hlavní obsah

Musk převzal Twitter a vyhodil vedení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americký miliardář Elon Musk převzal kontrolu nad internetovou společností Twitter a propustil vedoucí pracovníky. Informovala o tom agentura Reuters, list The Wall Street Journal a další americká média s odvoláním na své zdroje.

Foto: Hildenbrand Karl-Josef, ČTK

Twitterový účet Elona Muska

Článek

Nejbohatší muž světa podle nich dokončil akvizici sociální sítě a okamžitě propustil mimo jiné jejího výkonného ředitele Paraga Agrawala. Mluvčí Twitteru se zatím k těmto informacím nevyjádřili.

Musk avizoval, že chce zrušit 75 procent pracovních míst v Twitteru, což by se dotklo více než 5000 zaměstnanců.

Nejbohatší muž na světě po několikaměsíčním otálení slíbil, že jednu z nejvlivnějších sociálních sítí planety koupí za 44 miliard dolarů (1,1 bilionu korun).

Kritici se obávají, že změna vlastníka povede k méně moderovanému obsahu na této sociální síti, což podpoří nenávistné projevy na platformě.

Zuckerberg s vizí umělého světa riskuje. Akcie majitele Facebooku spadly o 22 procent

Ekonomika

Jednapadesátiletý Musk je šéfem automobilky Tesla a nejbohatším člověkem na světě. Podle indexu miliardářů, který sestavuje Bloomberg, dosahuje aktuální hodnota jeho majetku 202 miliard dolarů (zhruba pět bilionů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám