Hlavní obsah

Mobilní internet LTE v září zrychlil na 49,7 Mbit/s

– Praha

Rychlost mobilního internetu LTE se v září znovu přiblížila padesátimegabitové hranici. V nejrychlejší síti T-Mobilu vzrostla proti srpnu o 14 procent na 49,7 Mbit/s. Druhý Vodafone zrychlil o dvě procenta na 43,2 Mbit/s a třetí O2 zaznamenala růst o tři procenta na 40,3 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rychlost pevného internetu přes telefonní linky xDSL se v devátém měsíci zvýšila o dvě procenta na 26,3 Mbit/s. Nejrychlejší síť měl i přes zpomalení o 13 procent Avonet s průměrem 27,8 Mbit/s. Nejpomaleji pak surfovali zákazníci T-Mobilu s 23,2 Mbit/s. Rychlost kabelového internetu se v září nezměnila. Proti minulému roku si Vodafone s průměrem 46,6 Mbit/s polepšil o 16 procent.

Průměrná rychlost optického internetu se zvýšila o osm procent na 41,3 Mbit/s. Nejrychlejší optiku měl tradičně Cesnet s 51,8 Mbit/s, což znamená růst o 15 procent. Nejpomalejší internet pak nabízel OrbisNet s 20 Mbit/s.

Průměrná rychlost Wi-Fi proti srpnu vzrostla o pět procent na 27,3 Mbit/s. V porovnání s rokem 2020 si uživatelé polepšili o 22 procent. Nejrychlejší síť měl SkyNet s 40,6 Mbit/s. Nejvíce si pohoršila firma NWT, která se propadla o 38 procent na 13,8 Mbit/s.

Je internet pomalejší, než by měl být? ČTÚ má nový certifikovaný měřák

Internet a PC

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám