Hlavní obsah

Zkraje ledna se na všechny nedostane. Zájem o špičkové iPhony neutichá

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před Vánocemi musela celá řada fanoušků společnosti Apple spolknout hořkou pilulku – i když měli nové iPhony 12 Pro a 12 Pro Max objednané několik týdnů, americký počítačový gigant je kvůli velké poptávce nestihl na Štědrý den dodat. A situace se evidentně nezlepší ani s příchodem nového roku.

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

Zatímco dva levnější modely – iPhony 12 a 12 mini – jsou běžně k dostání v obchodech, u verzí se slůvkem Pro v názvu je situace diametrálně odlišná. Novinkám se ozvalo hned několik nespokojených zákazníků, kteří si na nedostupnost nových modelů stěžují.

„Objednával jsem si iPhone 12 Pro ještě v listopadu, datum doručení mi ale bylo prodejcem několikrát posunuto. Podle původních zpráv jsem měl dodávku dostat ještě před Štědrým dnem, nyní mám u ní uvedeno datum naskladnění až 8. ledna,“ uvedl pro Novinky.cz Petr K.

Po nejlepším iPhonu se jen zaprášilo, je beznadějně vyprodaný

Mobil

Ten evidentně patří ještě mezi ty šťastnější. „Mám objednané dva iPhony 12 Pro – ve dvou různých objednávkách ze stejného dne u jednoho prodejce. Přestože měly být dodány ještě před Vánocemi, aktuálně mám u jedné objednávky napsáno až 25. ledna a u druhé dostupnost neznámou,“ prozradila Lucie P.

Stejně žalostná situace je také s dostupností vlajkové lodi 12 Pro Max – také u ní si uživatelé stěžují, že jsou jim data dodání neustále prodlužována.

Problematickou dostupnost nových iPhonů z řady Pro přiznává Apple i na svých oficiálních webových stránkách. Na nich se uvádí, že při současném objednání budou zásilky doručeny až mezi 18. a 25. lednem, tedy téměř za měsíc.

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12.Video: archív výrobce

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12.

Co novinky umí?

Jednotlivé modely se od sebe liší především velikostí obrazovky. Nový iPhone 12 nabídne 6,1palcovou obrazovku, menší verze pak 5,4palcovou. Dvě velikostní provedení jsou k mání také u luxusnější edice Pro, konkrétně se iPhone 12 Pro pochlubí 6,1palcovým displejem a iPhone 12 Pro Max 6,7palcovým. Verze Pro budou luxusnější a budou mít teleobjektiv navíc na zadní straně.

Design všech novinek se dramaticky liší od všech předchůdců. Apple se v podstatě vrací do éry populárního iPhonu 5, kde prim hrály ostré hrany kovového rámu místo zaoblených bočnic. Řada skalních fanoušků jistě tuto designovou změnu uvítá, už jen kvůli tomu, že konstrukce je lehčí, tenčí a v podstatě i menší.

Nárůst výkonu je u další generace iPhonů považován prakticky již za samozřejmost. Zástupci amerického počítačového gigantu se nicméně pochlubili tím, že pracovní tempo je tak svižné, že na jablečných telefonech poběží například i League of Legends, což je populární videohra designovaná primárně pro klasické počítače. Tím dal Apple jasně najevo, jak dramaticky výkon narostl. Je to zásluha čipu Apple A14 Bionic, který mají všechny čtyři novinky.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12 Pro.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12 a 12 mini.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám