Hlavní obsah

Tlačítkové mobily jako digitální detox

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina lidí dnes považuje chytré telefony za naprostou samozřejmost. Panují předsudky, že tlačítkové modely jsou dobré tak akorát pro seniory, kteří nezvládnou modernější modely s dotykovým displejem obsluhovat. Společnost HMD Global, která stojí za přístroji značky Nokia, se však s novinkami s tlačítky snaží zaujmout i mladší generace.

Foto: archív výrobce

Nokia 2660 Flip

Článek

Hned na úvod se sluší připomenout, že původní Nokia 2660 byla uvedena na trh již v roce 2007. Pro zajímavost doplňme, že první telefon s véčkovou konstrukcí Nokia uvedla v roce 1998, tedy před 25 lety.

Po 16 letech vydal výrobce letos v létě speciální retro edici s přídomkem Flip v názvu. A stal se z ní naprostý hit – alespoň na poměry tlačítkových modelů. Véčkový telefon s velkým displejem a dobře ovladatelnými tlačítky učaroval nejednomu uživateli. Velmi oblíbené se nové provedení stalo především u seniorů.

Foto: archív výrobce

Nokia 2660 Flip

Zvládne extrémní teploty i vysoký tlak. Odolný mobil od Nokie se zabydluje v Česku

Mobil

Nové barevné varianty

Výrobce se ale rozhodl zatraktivnit telefon i pro mladší generaci, a tak nyní přichází Nokia 2660 Flip oficiálně na tuzemský trh s novými barevnými variantami – růžovým a zeleným provedením.

„Telefon je skvělou alternativou pro uživatele, kteří si chtějí alespoň na chvíli odpočinout od moderních technologií nebo jen ocení sekundární telefon se skvělou výdrží. Fanoušky si ale najde i u starší generace, která ocení velká tlačítka a prostorný displej,“ stojí v propagačních materiálech výrobce.

Kromě barvy se na samotném telefonu nic nemění. Novodobá Nokia 2660 Flip se pochlubí velkým 2,8″ vnitřním displejem i 1,77″ venkovní obrazovkou, kompatibilitou s naslouchátky a velkými tlačítky. Velkou výhodou je až 10denní výdrž na jedno nabití.

Foto: archív výrobce

Nokia 2660 Flip

Foto: archív výrobce

Nokia 2660 Flip

Had i nouzové tlačítko

Nokia 2660 Flip nabídne také vyhrazené nouzové tlačítko, které umožňuje rychlý kontakt s nejbližšími či přímé volání na tísňovou linku. Kontaktovat je prostřednictvím tohoto tlačítka možné až pět kontaktů.

Mladší jedince jistě potěší, že v telefonu nechybí legendární hra Had.

Doporučená cena všech barevných variant, tedy nejen nové zelené a růžové, ale také černé, činí 1690 Kč. Podle nákupního rádce Zboží.cz jsou ale ceny v tuzemských obchodech ještě o něco atraktivnější, startují již na 1620 Kč.

Foto: archív výrobce

Původní Nokia 2660 z roku 2007

Nový mobil od Nokie snadno opravíte doma. Stojí čtyři tisíce

Mobil

Reklama

Související články

Lákadla cenově dostupných mobilů

Výrobci zpravidla dávají na odiv své vlajkové modely. Je to logické, obsahují ty nejvýkonnější součástky, nejlepší fotoaparáty a zpravidla i pokrokové...

Výběr článků

Načítám