Hlavní obsah

Telefon procestoval půlku světa. Bez majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Farmáři Kevinu Whitneyovi z Oklahomy loni v říjnu spadl mobilní telefon do obilného sila. Přístroj považoval za nadobro ztracený, ale k jeho překvapení se mu v květnu ozval člověk, který tvrdil, že našel jeho iPhone, a to až ve mlýně v Japonsku.

Foto: Novinky

Mobil se vrátil farmáři po téměř devíti měsících.

Článek

Telefon, který Whitneyovi vypadl z kapsy u košile ve chvíli, kdy se nakláněl nad přepravníkem obilných zrn, nejprve doputoval do sila. Hledat svůj mobil v gigantické sýpce obsahující stovky tisíc valníků obilí přišlo farmáři marné, a s přístrojem se  rozloučil.

Chytrý telefon pak cestoval se zrním po několika oklahomských skladištích, nalodil se k plavbě po řekách Arkansas a Mississippi, aby doplul do Louisiany. Odtud putoval tradiční cestou amerických obilných zrn přes oceán až na japonský ostrov Hokkaidó.

Neměl skoro žádné škrábance

V květnu pak farmáři zavolal jeden z pracovníků společnosti zajištující dodávky obilí do Japonska. „Volal mi člověk pracující pro obilnou společnost v Louisianě, který říkal, že někdo v japonském mlýně našel ten telefon,“ řekl Whitney agentuře AP.

Více než samotný fakt, že se telefon za pár dalších týdnů vrátil, jej prý překvapil fakt, že byl po dlouhém cestování prakticky bez škrábance.

„Je to šílené, nemůžu tomu uvěřit. V telefonu je spousta významných snímků, takže jsme opravdu rádi, že se k nám dostal zpět,“ uvedl Whitney pro NBC News.

Reklama

Výběr článků

Načítám