Hlavní obsah

Situace se nezlepšila ani po dvou měsících, iPhony 12 Pro stále v obchodech chybí

Novinky, huj

Nové iPhony 12 Pro a 12 Pro Max se vyprodaly prakticky okamžitě, jak se v listopadu začaly prodávat. Zájem o tyto dvě novinky od společnosti Apple nepolevuje ani po více než dvou měsících od uvedení do prodeje. V obchodech byste novinky hledali marně.

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

Zájem zákazníků je tak vysoký, že někteří prodejci stále nestačili ještě odbavit objednávky, které byly realizované v listopadu.

„Objednával jsem si iPhone 12 Pro ještě v listopadu, datum doručení mi ale bylo prodejcem několikrát posunuto. Podle původních zpráv jsem měl dodávku dostat ještě před Štědrým dnem, aktuálně mám u ní uvedeno datum naskladnění až 6. února,“ uvedl pro Novinky.cz Petr K. s tím, že už ani nevěří, že se na něj v dohledné době dostane.

„Mám objednané dva iPhony 12 Pro – ve dvou různých objednávkách ze stejného dne u jednoho prodejce. Přestože měly být dodány ještě před Vánocemi, nedostala jsem zatím ani jeden telefon,“ konstatovala Lucie P. Také u ní je datum doručení prodejcem neustále posouváno.

Takto jsme si Vánoce nepředstavovali. Špičková elektronika v obchodech chyběla

Vánoce

Špatná dostupnost přitom není problémem pouze iPhonu 12 Pro, ale také vlajkové lodi 12 Pro Max – také u ní si uživatelé stěžují, že jsou jim data dodání neustále prodlužována.

A při pohledu do nabídek jednotlivých obchodů je patrné, že dva vrcholné modely zkrátka nejsou. Sem tam se jeden či dva telefony v nabídce objeví, patrně ze zrušených předobjednávek, ale jinak jsou přístroje prakticky ve všech barevných provedeních nedostupné.

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12Video: archív výrobce

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12

Co novinky umí?

Jednotlivé modely se od sebe liší především velikostí obrazovky. Nový iPhone 12 nabídne 6,1palcovou obrazovku, menší verze pak 5,4palcovou. Dvě velikostní provedení jsou k mání také u luxusnější edice Pro, konkrétně se iPhone 12 Pro pochlubí 6,1palcovým displejem a iPhone 12 Pro Max 6,7palcovým. Verze Pro jsou luxusnější a mají teleobjektiv navíc na zadní straně.

Design všech novinek se dramaticky liší od všech předchůdců. Apple se v podstatě vrací do éry populárního iPhonu 5, kde prim hrály ostré hrany kovového rámu místo zaoblených bočnic.

Řada skalních fanoušků jistě tuto designovou změnu uvítá, už jen kvůli tomu, že konstrukce je lehčí, tenčí a v podstatě i menší.

Nárůst výkonu je u další generace iPhonů považován prakticky již za samozřejmost. Zástupci amerického počítačového gigantu se nicméně pochlubili tím, že pracovní tempo je tak svižné, že na jablečných telefonech poběží například i League of Legends, což je populární videohra designovaná primárně pro klasické počítače. Tím dal Apple jasně najevo, jak dramaticky výkon narostl. Je to zásluha čipu Apple A14 Bionic, který mají všechny čtyři novinky.

Ze všech čtyř novinek je verze 12 mini nejlevnější, případní zájemci za ni zaplatí 21 990 Kč. Tři tisíce korun si pak lidé připlatí za iPhone 12 (24 990 Kč). U variant se slůvkem Pro v názvu jsou vcelku pochopitelně cenovky ještě vyšší, konkrétně 29 990 Kč (iPhone 12 Pro) a 33 990 Kč (12 Pro Max).

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12 Pro

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12 a 12 mini

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám