Hlavní obsah

Překupníci si stále mastí kapsy. SIM se 100 GB dat plní bazary

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost T-Mobile letos opět rozvířila překupnickou horečku, když uvedla v červnu na trh limitovanou akci s předplacenou SIM kartou, díky které lidé mohou každý měsíc využít 100GB datový balíček. S nimi se vesele obchoduje na internetových bazarech dál i nyní.

Foto: Novinky

Nabídka limitované SIM karty od T-Mobilu na Sbazaru

Článek

Operátor se snažil proti překupníkům bojovat. Během června, kdy byla limitovaná akce k dispozici, si jedna osoba mohla koupit pouze jednu SIM kartu. Přesto se našlo poměrně dost lidí, kteří se rozhodli, že si touto cestou přivydělají.

Zatímco u operátora za takovou Twist kartu lidé zaplatili v červnu pouze 300 Kč, na nejrůznějších internetových bazarech a sociálních sítích ji lidé nabízejí klidně i za 1800 Kč, tedy šestkrát více. Překupníci využívají toho, že i v červnu byl zájem výrazně vyšší než nabídka. Na všechny uživatele se tedy tehdy nedostalo.

Zájem byl enormní. T-Mobile stáhnul z nabídky SIM kartu se 100 GB dat

Mobil

Kšeftuje se i se SIM od O2

V bazarech je přitom možné narazit i na podobné nabídky od operátora O2, který předplacenky s takto velkou porcí dat nabízel v minulých letech. Ty se přitom aktuálně nabízejí běžně okolo pěti šesti stovek. Najdou se ale i nabídky za necelou tisícovku.

O2 mimochodem nabídlo svou předplacenou kartu se 100 GB dat v roce 2020 i 2022, zakoupit ji bylo možné pouze během léta, aktuálně to už u operátora tedy možné není – podobně jako u T-Mobilu.

Foto: Novinky

Nabídka limitované edice SIM karet od O2

Limitovaná edice SIM karet od Oneměla žádné háčky. V praxi atraktivní tarif funguje velmi jednoduše. Každý měsíc se lidem z dobitého kreditu odečte 349 Kč, za což na oplátku získají avizovaných 100 GB mobilních dat po dobu následujícího měsíce. Levný mobilní internet mohou lidé využívat, dokud ho sami nezruší.

Díky této SIM kartě vlastně lidé zaplatili za 1 GB dat jen 3,49 Kč, běžně v paušálních tarifech přitom dnes data vycházejí klidně i na více než 40 Kč za 1 GB.

Atraktivní je jistě také to, že balíček si mohou dobít například jen ve chvíli, kdy data skutečně potřebují. Pokud totiž na SIM kartě nebude dostatečný kredit, balíček nebude zakoupen. Samotná SIM karta ale o svou hlavní výhodu nepřichází – prostě začne být opět funkční až ve chvíli, kdy kredit opět dobijete.

SIM kartu od O2 je tedy možné používat klidně jen v době dovolených, kdy nemáte přístup k domácí wi-fi. Díky předplacence tak o připojení k internetu nepřijdete ani na cestách. Kredit si tak dobijete jen ve chvíli, kdy budete chtít internet využívat. Obří datový balíček je však k dispozici pouze v Česku, nikoliv v zahraničí.

T-Mobile je levnější

Prakticky totožná nabídka T-Mobilu tak vychází aktuálně levněji, operátor si za SIM kartu i následné balíčky naúčtuje jen 300 Kč.

Navíc při pravidelné obnově budou mít zákazníci každé 12. obnovení balíčku 100 GB zdarma. To jinými slovy znamená, že ročně je nevyjde tato SIM karta na 3600 Kč, ale pouze na 3300 Kč.

To je patrně i hlavní důvod, proč si překupníci cení předplacenou SIM kartu od T-Mobilu na internetových bazarech více.

5G internet od Vodafonu pokrývá už většinu populace

Mobil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám