Hlavní obsah

Nejvýkonnější chytrý telefon na planetě odhalí LG tento týden

Novinky, zgl

Už tento týden ve středu na akci v New Yorku by měla společnost LG odhalit svou dlouho očekávanou vlajkovou loď Optimus G. Jedním z největších lákadel novinky by měl být především výkon – rychlejší chytrý telefon byste na trhu aktuálně nenašli.

Foto: LG

První snímek chytrého telefonu Optimus G ukázala společnost LG světu už na konci srpna.

Článek

Při návrhu telefonu si společnost LG dala velmi záležet také na samotném názvu. Písmeno G je totiž zkratka anglického slova great, tedy báječný. Přesně taková by nová vlajková loď měla podle zástupců firmy být.

Srdcem chytrého telefonu LG Optimus G bude čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz. Ten bude mít k dispozici 2 GB operační paměti a výkonný grafický čip Adreno 320. Podle výsledků zahraničních testů výkonnější platforma zatím neexistuje.

Foto: Xiaomi Tech

Xiaomi MI2

Na stejných hardwarových součástkách je postaven telefon Xiaomi MI2, který se na čínském trhu nabízí v přepočtu za 6300 Kč. Jako základ pro své zařízení plánují tento výkonný mobilní čipset použít i další výrobci, například HTC u prvních modelů s operačním systémem Windows Phone 8. [celá zpráva]

Pro uložení dat bude mít LG Optimus G k dispozici paměť o velikosti 32 GB. Podporovat by navíc měl i paměťové karty typu microSDHC, které mohou rozšířit úložný prostor o dalších 64 GB. Ve výbavě nebude chybět ani Wi-Fi, Bluetooth, GPS či NFC.

Velký displej a elegantní vzhled

Displej novinky bude mít úhlopříčku 4,7 palce a rozlišení 768 x 1 280 obrazových bodů. Díky technologii IPS by měl nabídnout věrnější podání barev i dobrou čitelnost na slunci. Na zadní straně telefonu bude integrován 13MPx fotoaparát s bleskem a automatickým ostřením, který bude moci natáčet i videa ve Full HD rozlišení.

Nový čtyřjádrový telefon, který bude vybaven operačním systémem Android, nabídne i povedený vzhled. Optimus G bude velice tenký (8,5 mm) a celé jeho tělo bude lemovat kovový rámeček. Zadní kryt pak bude vyveden v károvaném nebo kostkovaném designu.

Nejspíše i kvůli vysokému výkonu bude telefon vybaven vysokokapacitním akumulátorem (2100 mAh). Díky tomu by se měl bez elektrické zásuvky obejít o několik hodin déle než konkurenti. Přesné hodnoty výdrže LG ale zatím neprozradilo.

Za jakou cenu se bude LG Optimus G prodávat, zatím není známo. Jisté ani není, kdy přesně se novinka objeví v tuzemských obchodech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám