Hlavní obsah

Nejvýkonnější chytrý telefon na světě stojí 6300 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špičkové chytré telefony, jako je Samsung Galaxy S III, iPhone 4S od Applu či HTC One X, mají novou vážnou konkurenci. Společnost Xiaomi Tech totiž vyrobila nejvýkonnější mobil na světě a plánuje ho prodávat za poloviční cenu než ostatní výrobci. Upozornil na to server Cnet.

Nejvýkonnější chytrý telefon na světě

 
Článek

Nový chytrý telefon se jmenuje Xiaomi MI2. Nejvýkonnějším přístrojem je díky tomu, že je jako první vybaven novým čtyřjádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz a hned 2 GB operační pamětí.

Foto: Xiaomi Tech

Xiaomi MI2

Dostatek výkonu, například pro hraní her, zajišťuje také grafický čip Adreno 320. Podle výsledků zahraničních testů výkonnější platforma zatím neexistuje. Tento výkonný mobilní čipset proto plánují ve svých zařízeních používat i další výrobci, například HTC u prvních modelů s operačním systémem Windows Phone 8.

Xiaomi MI2 má 4,3palcový displej s rozlišením 1280x720 obrazových bodů. Pro uložení dat slouží 16GB vestavěná paměť. Samozřejmostí je podpora bezdrátových sítí WiFi a Bluetooth či integrovaný fotoaparát s rozlišením osm megapixelů.

Foto: Xiaomi Tech

Xiaomi MI2

Jednou z dalších předností přístroje by měla být dlouhá výdrž baterie, neboť je vybaven akumulátorem s kapacitou 2000 mAh. Kolik hodin přesně se obejde přístroj bez nabíječky, ale výrobce neuvádí.

Ty nejlepší chytré telefony se v dnešní době prodávají zpravidla za 10 až 15 tisíc korun, některé modely klidně i za 20 000 Kč. Xiaomi MI2 má ale cenu nastavenu proklatě nízko, na čínském trhu se nabízí v přepočtu za 6300 Kč. V České republice se však novinka pracující pod operačním systémem Android zatím neprodává – jisté ani není, zda vůbec bude.

Foto: Xiaomi Tech

Xiaomi MI2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám