Hlavní obsah

Mobilní signál je už i v tunelu metra, mezi Muzeem a I. P. Pavlova

Praha
Aktualizováno

V tunelu metra na lince C mezi I. P. Pavlova a Muzeem od úterý funguje mobilní signál. Do konce října by měl být zaveden od Muzea až po Roztyly. Novinářům to sdělila primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Projekt financují mobilní operátoři. Celou síť metra by měli signálem pokrýt do roku 2022 a náklady budou zhruba půl miliardy korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vedení pražského dopravního podniku schválilo smlouvu s konsorciem operátorů na zavedení signálu letos v dubnu. "Už první kontrolní termíny ukazují, že se daří držet všechny harmonogramy. Instalace technologie je sice časově náročná, přesto už koncem října bude signálem pokryt celý úsek metra z Muzea až na Roztyly," řekla primátorka Krnáčová.

K internetu se nyní mohou cestující také zdarma připojit ve vestibulech šesti stanic metra prostřednictvím wi-fi. Signál je na Florenci na lince C i B, na Náměstí Republiky, Smíchovském nádraží, Hlavním nádraží a stanici Pražského povstání. V září se wi-fi připojení rozšířilo do stanice Muzeum.

Mobilním signálem je nyní pokryto všech 61 stanic metra, z nichž některé, například stanice Depo Hostivař, využívají i signálu venkovních vysílačů. V nových stanicích metra A mezi Bořislavkou a Motolem zavedli operátoři pokrytí signálem GSM, 3G a rychlým internetem LTE, a to včetně tunelů. V ostatních stanicích je zajištěno pokrytí jen prostřednictvím technologie GSM vhodné pro telefonování.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám