Hlavní obsah

CES 2020: Hráči mají novou modlu, odhalen byl nejrychlejší monitor

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Na své si na veletrhu CES v americkém Las Vegas přijdou rozhodně i hráči. Například společnosti Nvidia a Asus společně na této akci odhalily nejrychlejší monitor na světě, ten jako první nabízí obnovovací frekvenci 360 Hz. Dosavadní profesionální panely zvládaly pouze 240 Hz.

Asus ROG Swift 360 je aktuálně nejrychlejší monitor na světěVideo: archív výrobce

 
Článek

Nejrychlejší monitor se jmenuje Asus ROG Swift 360. Právě číslovka v názvu odkazuje na rekordní obnovovací frekvenci, která by měla přinést hráčům ostřejší obraz, a především v rychlých esportových titulech i cennou konkurenční výhodu.

Na výstavišti si mohli návštěvníci vyzkoušet prakticky hned vedle sebe tradiční Full HD panel s obnovovací frekvencí 60 Hz a následně novinku, která je v praxi až šestkrát rychlejší. A rozdíl to byl opravdu markantní. Rychlejší odezva v praxi vylepšuje hráčovo zaměřování, sledování cíle a celkové vnímání hry.

CES 2020: První vertikální televizor skutečně zamíří do prodeje

Hardware
Foto: archív výrobce

Asus ROG Swift 360

Samozřejmě rozdíl mezi 240Hz a 360Hz panelem již tak radikální nebude, ale profesionální hráči patrně budou vnímat i ty nejmenší nuance. Pro úplnost dodejme, že obrazovka nabízí úhlopříčku 24,5 palce a rozlišení Full HD, což je pro hraní on-line titulů ideální hodnota. Samozřejmostí je technologie G-Sync pro přesnou synchronizaci obrazu.

Kdy se model ROG Swift 360 začne prodávat v obchodech, však zatím není jasné. Otazník visí také nad pořizovací cenou.

Zajímavých herních strojů bylo na stánku společnosti Asus nicméně k vidění daleko více. Přestože v prodeji je již od konce loňského roku, velkou pozornost budil unikání hybrid ROG Mothership GZ700GX. Ten může fungovat jako stolní počítač, notebook i tablet. Více se o tomto modelu dozvíte v našem dřívějším článku.

ROG Mothership GZ700GX

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám