Hlavní obsah

Cena dvou objektivů je příznivější. Honor 6X citelně zlevnil

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nestává se příliš často, aby smartphony příznivějších cenových tříd nějak výrazně zlevňovaly. O to zajímavější je aktuálně nabídka chytrého telefonu Honor 6X, u kterého je možné ušetřit více než tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Honor 6XVideo: archív výrobce

 
Článek

Honor 6X se objevil na pultech tuzemských obchodů na přelomu února a března. Už tehdy se nabízel za cenovku 6990 Kč. [celá zpráva]

S ohledem na nabízenou výbavu to byla velmi zajímavá suma. A právě to byl jeden z důvodů, proč tento chytrý telefon, který láká především na duální fotoaparát, vůbec nezlevňoval. Zlom nastal až nyní, kdy cena podle Zboží.cz spadla až na 5690 Kč.

Foto: rim, Novinky

Honor 6X

Pracovní tempo u tohoto chytrého telefonu udává procesor Huawei Kirin 655, u nějž jsou čtyři jádra taktována na 2,1 GHz a další čtyři na 1,7 GHz. Do vínku dostal tento stroj 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, který je možné dále rozšiřovat pomocí paměťových karet typu microSD.

Displej má úhlopříčku 5,5 palce a nabízí rozlišení full HD. Pro úplnost dodejme, že rozměry telefonu jsou 150,9 × 72,6 × 8,2 mm a hmotnost činí 162 g. Přístroj pracuje pod operačním systémem Android.

Foto: rim, Novinky

Na zadní straně se pyšní dvojitý fotoaparát.

Další výhoda je jasná už při pohledu na zadní stranu novinky, zde se totiž ukrývá dvojitý fotoaparát s rozlišením 12 megapixelů. K čemu slouží v praxi? Jeden objektiv se stará o zachycení barev, druhý pak o co nejvěrnější detaily snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Když oba fotoaparáty spolupracují, dosahují o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou zachytit více světla a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek.

Foto: rim, Novinky

Honor 6X

Reklama

Výběr článků

Načítám