Hlavní obsah

Bude líp, slibují analytici. Globální trh s chytrými telefony poroste

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Framingham

Globální trh s chytrými telefony by se měl ve čtvrtém čtvrtletí vrátit k růstu. Předpověděla to výzkumná společnost International Data Corporation (IDC). Celosvětové dodávky chytrých telefonů by se podle ní měly v posledních třech měsících letošního roku meziročně zvýšit o 2,4 procenta, v celém příštím roce by pak měl růst dosáhnout 4,4 procenta.

Foto: Soe Zeya Tun, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Dospěli jsme k závěru, že spotřebitelé na mnoha trzích po celém světě navzdory pokračujícím uzávěrám a ekonomickým obavám přesunují své běžné výdaje z věcí, jako jsou cestování, stravování mimo domov a zábava, k věcem, jako je spotřební elektronika. Chytré telefony z tohoto přesunu těží,” uvedl Ryan Reit ze společnosti IDC.

Ve třetím čtvrtletí meziroční pokles celosvětových dodávek chytrých telefonů podle dřívějších údajů IDC zpomalil na 1,3 procenta z 16 procent ve druhém kvartálu.

Snad za jediného vítěze krize lze považovat čínskou společnost Xiaomi – ta jediná ve třetím kvartálu rostla. Podle poradenské společnosti Canalys se dokonce společnost Xiaomi vyhoupla s 47 miliony prodaných přístrojů na třetí příčku nejpopulárnějších výrobců chytrých telefonů. Přeskočila tak konkurenční společnost Apple.

Zájem o špičkové iPhony neutichá. Vánoční dodávky jsou v ohrožení

Mobil

Lze ale předpokládat, že Apple v nadcházejícím čtvrtletí značně posílí. Aktuálně totiž uvedl na trh úplně novou generaci iPhonů s číslovkou 12 v názvu. A zájem je především o pokročilejší modely se slůvkem Pro v názvu tak vysoký, že jsou v obchodech beznadějně vyprodané.

Pro úplnost dodejme, že první místo patří jihokorejskému Samsungu a druhé čínskému podniku Huawei.

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12 ProVideo: archív výrobce

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12Video: archív výrobce

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám