Hlavní obsah

Koronavirus zvýšil poptávku po počítačích, Dell hlásí růst zisku o 66 procent

New York

Americké počítačové společnosti Dell Technologies vzrostl ve fiskálním třetím čtvrtletí čistý zisk na 832 milionů USD (18,3 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 499 milionů USD. Výsledky podpořila poptávka po stolních počítačích a noteboocích kvůli práci a studiu z domova způsobená pandemií. Oznámila to společnost v noci na středu.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto

Článek

Celkové výnosy stouply za tři měsíce do konce října o téměř tři procenta na 23,48 miliardy USD. Analytici čekali naopak pokles o 4,4 procenta na 21,85 miliardy USD.

Výnosy divize klientských řešení, která zahrnuje počítače, notebooky a tablety, se zvýšily o osm procent na 12,29 miliardy USD. Výnosy z datových center však klesly o čtyři procenta na 8,02 miliardy USD. Výnosy softwarové divize se zvýšily o osm procent na 2,29 miliardy USD. Dell plánuje oddělení svého podílu 81 procent v softwarové divizi, aby tak získal peníze na snížení dluhu.

Distanční výuka a práce z domova zvedá objem přenesených dat

Mobil

Také v aktuálním čtvrtletí čeká Dell další zlepšení výnosů díky poptávce po počítačích. Podle odhadu společnosti se mají zvýšit o tři až čtyři procenta na 24,18 až 24,42 miliardy USD. Analytici v průměru počítají s výnosy jen 23,09 miliardy USD.

Dell dodal, že útraty spotřebitelů a firem za notebooky rostou tempem, které nezažil za více než desetiletí. Podle analytické firmy IDC globální dodávky počítačů stouply ve třetím čtvrtletí meziročně o 14,6 procenta na 81,3 milionu kusů, napsala agentura Reuters.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám