Hlavní obsah

Apple uživatelům radost neudělá, nové iPhony 12 dorazí s osekanou výbavou

Novinky, Ondřej Husák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před pár lety se výrobci předháněli, kdo nabídne uživatelům více výbavy. Už v základním balení jsme tak u prémiových modelů našli například ochranné pouzdro, prémiová sluchátka, nejrůznější redukce, a v některých případech dokonce i fólii na displej. Postupem času ale začaly jednotlivé podniky výbavu osekávat. A radikálně se rozhodla omezit množství dodávaného příslušenství také společnost Apple.

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12Video: archív výrobce

 
Článek

Fanoušci amerického počítačového gigantu netrpělivě vyhlížející příchod nových iPhonů s číslovkou 12 v názvu tak možná budou velmi překvapení, až své nové telefony poprvé rozbalí. Na rozdíl od všech předchůdců s logem nakousnutého jablka totiž vůbec poprvé v balení nenaleznou nabíječku a sluchátka.

Minulý týden na slavnostní tiskovce, na které se nové telefony odhalily, o tom ovšem nepadlo ani slovo. U novinek se ale Apple rozhodl dramaticky osekat dodávanou výbavu. Kromě sponky na vyjmutí rámečku pro SIM kartu a návodu tak lidé naleznou v balení už jen USB kabel.

Apple odhalil čtyři nové iPhony. A to není všechno

Mobil

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12 ProVideo: archív výrobce

Lidé zaplatí více

Lidé se tedy bez dalších investic neobejdou. Platí to i v případě, kdy už mají nějakou USB nabíječku doma. Dodávaný kabel totiž nemá tradiční a hojně rozšířenou koncovku USB-A, ale novější standard USB-C a na druhém konci tradiční Lightning konektor.

Případní zájemci se tak neobejdou bez nabíječky se standardem USB-C. Tímto portem totiž nedisponují ani některé starší počítače, takže řešením není možnost nabíjení z PC. Další investici představují samozřejmě sluchátka.

Za originální USB-C nabíječku si Apple naúčtuje 590 Kč, sluchátka s konektorem Lightning vyjdou na stejnou cenu jako nabíječka. V případě bezdrátových alternativ jsou ceny ještě výrazně vyšší, pokročilé modely vyjdou klidně na několik tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12

Nové iPhony přijdou ve dvou vlnách

Apple naplánoval prodeje nových jablečných telefonů na dvě různé vlny, v rámci předobjednávky se nabízí od minulého pátku iPhone 12, skladem jej obchodníci budou mít na konci tohoto týdne. Totéž v bleděmodrém platí pro iPhone 12 Pro.

Zbylé dvě novinky – malý iPhone 12 mini a nejlepší provedení iPhone 12 Pro Max – přijdou na trh až v listopadu. Nejlevnější je iPhone 12 mini s cenovkou startující na 21 990 Kč, iPhone 12 vyjde případné zájemce na 24 990 Kč.

V případě luxusnějších edic Pro ceny začínají na 29 990 Kč, respektive na 33 990 Kč v případě verze Pro Max. Větší kapacita paměti ale může cenovky atakovat klidně i nad hranici čtyřiceti tisíc korun.

Více se o nových iPhonech s číslovkou 12 v názvu dozvíte v našem dřívějším článku.

Předobjednávky nových iPhonů odstartovaly, koupit jdou ale jen dva

Mobil

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Staré iPhony mají cenu zlata. Díky jediné hře

Nečekaný vývoj má spor mezi společností Apple a herním studiem Epic Games, kvůli němuž už není možné na iPhony a iPady nainstalovat titul Fortnite. Lidé, kteří...

Výběr článků

Načítám