Hlavní obsah

Mladá Češka nebyla hodinu schopná dát dohromady větu. Ohromil ji obří finanční dar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Streamerka Theresa Borůvková, známější na českém internetu jako Theresa Blueberry, asi na tento čtvrtek ještě nějaký týden nezapomene. Během jednoho z jejích streamů jí během vysílání přistál na účtu finanční dar, tzv. donate, ve výši 5000 liber, tedy v přepočtu zhruba 143 000 korun, od jednoho z diváků streamu. Jde dost možná o největší jednorázový finanční dar v historii české streamingové scény.

Foto: repro Twitch

Moment, kdy streamerka dostala úctyhodnou finanční podporu.

Článek

Streamerka a youtuberka Theresa Blueberry zažívá nebývalý vstup do nového roku. V tom minulém se jí výrazně zvýšila čísla sledovanosti i počet předplatitelů. A její „komunita“ ji, zdá se, v posledním roce podporuje velmi výrazně. Dárce navíc svůj obří finanční příspěvek v podobě pěti tisíc liber okořenil ještě několika dalšími menšími dary, které ho stály další desítky tisíc korun. A na streamu nastalo bezmála hodinové ticho.

Mladá česká streamerka dostává nezanedbatelné finanční dary od svých fanoušků poměrně pravidelně. Ale dar v této výši je unikátní. Povšiml si jej okamžitě i streamer Vojtěch Fišar aka Agraelus, který upozornil na to, že česká streamingová scéna na Twitchi zažívá v posledním měsíci nebývalý boom, zejména pak v počtech předplatitelů jednotlivých streamerů.

„Nemám slov. Děkuju. Nejenom dnes specifickému človíčkovi. Ale děkuji za kontinuální a obří podporu (jakéhokoliv druhu) všem, co se na ní podílejí. Je to insane a hlava mi to nepobírá. Opakuji se, ale o komunitě, jakou máme, jsem ani nesnila. Díky, že jste mi dali tuhle příležitost, budu dělat vše, co je v mých silách, abych vás nezklamala. Díky, že mi plníte sen,“ napsala Theresa Blueberry po streamu na svůj Instagram, kde ji sleduje bezmála sto tisíc lidí. Záznam momentu daru si můžete prohlédnout v čase zhruba 46:05 na Twitch účtu streamerky.

Z dětí si udělali dobrý byznys. Illinois donutí rodiče platit

Internet a PC

Jiný přístup

Sluší se napsat, že zatímco někteří čeští streameři na mladém obecenstvu někdy skoro až vyžebrávají příspěvky a psychicky tlačí na své followery, aby je podporovali, Theresa Borůvková jde jinou cestou. Ač ji tzv. donaty jako full-time streamerku živí, často je své komunitě naopak rozmlouvá a prosí, aby to diváci s podporou nepřeháněli. Nechce pak prý mít výčitky kvůli tomu, že by komukoliv jakákoliv darovaná částka chyběla.

Na svých streamech Theresa Blueberry hraje hry, pořádá kvízové večery a zejména organizuje každou sobotu tzv. Přiznání, která jsou jejím nejpopulárnějším streamovaným obsahem, těží z nich například i na Instagramu a YouTubu. Lidé jí anonymně posílají přiznání nejrůznějšího druhu a ona je posléze na svých streamech s komunitou řeší. Nutno dodat, že některé z nich připomínají „bravíčko pro dospělé a mírně zvrácené“.

Její fanoušci však streamerku kontinuálně chválí za to, že se snaží všechny vyslechnout a pomáhat jim psychicky vždy, když to zrovna potřebují. Teď jí to jeden z nich oplatil opravdu štědře.

Při streamování způsobila nehodu. Zraněného psa nechala napospas

Hry a herní systémy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám