Hlavní obsah

Při streamování způsobila nehodu. Zraněného psa nechala napospas

Streamování je fenoménem dnešní doby. Zatímco někteří ukazují svůj herní um, jiní prozrazují před objektivem kamery fanouškům i střípky ze svého života. To se ale krutě nevyplatilo polské streamerce vystupující pod přezdívkou Sidneuke, která přímo v živém vstupu způsobila nehodu. Od té navíc odjela.

Foto: Profimedia.cz

Za porušení podmínek služby udělil po autonehodě Twitch polské streamerce Sidneuke ban.

Článek

„Ježíši, kolik je tady psů,“ prohlásila Sidneuke, když se rozhodla zprostředkovat svým fanouškům v pátek živé vysílání z cesty autem. Na Twitchi má 7,1 tisíce sledujících, jen v lednu ale její kanál navštívilo 2,12 milionu lidí.

Přestože evidentně věděla, že situace na silnici je nepřehledná, dál si za volantem hrála se svým mobilem, jak poznamenal server Polsat News. Podle všeho pročítala zprávy od fanoušků, na které chtěla v živém vysílání reagovat.

O chvíli později se ozval už jen náraz a kňučení psa. Sidneuke sice zastavila, aby se na zraněné zvíře podívala, žádnou zvláštní péči mu ale nevěnovala a o ošetření se nepostarala. Krátce po incidentu už pokračovala v cestě dál – a dokonce i v živém vysílání. Kňučícího psa nechala na ulici napospas jeho osudu.

Video s autonehodou se dál šíří prostřednictvím sociálních sítí.

Osmdesátník hraje počítačové hry už 45 let

Koktejl

Nepomohla, ale kritizovala majitele psů

„Rovnou říkám, že psi by neměli být volní. Je to špatné a v rozporu se zákonem. Nemůžete nechat psy bez dozoru,“ pokračovala ve svém streamu, aniž by projevila špetku lítosti.

Server Dexerto, který pravidelně přináší informace ze světa influencerů a hráčů, upozornil na to, že účet Sidneuke na Twitchi byl krátce po živém vysílání zablokován. Zatím není zřejmé, na jak dlouho provozovatel této platformy ban (internetový výraz označující zablokování přístupu, pozn. red.) udělil.

Video se sraženým psem se ale dál šíří na sociálních sítích jako lavina – i s kritikou nezodpovědné streamerky.

Polský inspektorát ochrany zvířat (DIOZ) se již nechal slyšet, že kvůli nehodě podá oznámení státnímu zastupitelství. „Pokud zraněnému zvířeti neposkytla pomoc a neinformovala příslušné služby, mohlo dojít k týrání zvířete, za což jí hrozí až tři roky vězení,“ stojí ve vyjádření pracovníků DIOZ.

Finanční správa si došlápla na tvůrce internetových videí

Internet a PC

Reklama

Související články

Jak natáčet a streamovat videa

Popularita videí na internetu se rok od roku zvyšuje. Vytvářet zajímavý obsah přitom může kdokoliv klidně i z pohodlí svého domova, může jít zároveň o zajímavý...

Výběr článků

Načítám