Hlavní obsah

Letem světem internetem (49. díl) - Koně jako koníček

Novinky, Ladislav Bittner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet web věnovaný dobrému jídlu, diskusní fórum pro zahrádkáře a na své si přijdou také všichni ti, pro které se největším koníčkem stali koně.

Foto: KHN, a.s.
Článek

Vaření.cz

Vaření.cz je on-line server o vaření, který se neomezuje jen na databázi chutných receptů, ale také na rady a články z kulinářské oblasti. Díky rozdělení receptů podle různých úhlů pohledu (ingrediencí, druhu masa, národní kuchyně, atd.) se dá snadno dostat k cíli.

Web vznikl jako oživení této oblasti serverů, které se většinou omezují pouze na plnění databáze recepty nebo jsou provozovány jednou firmou, což omezuje značně "sortiment" obsahu. Od podobných webů se tedy tento web odlišuje především svojí obecnou zaměřeností a zajímavými články. Server Vaření.cz tak působí jako rádce ve všech oblastech okolo jídla a kuchyně. 

Z receptů mají návštěvníci největší zájem o zdravé pokrmy a cení si také tipů a triků, které jim pomohou v nesnázích. Spíše než o návštěvnicích by však bylo lépe hovořit o návštěvnicích, neboť nejčastěji na tento web zabrousí ženy hledající nové recepty, aby přinesly nějakou změnu do svého jídelníčku.

Na tvorbě obsahu se podílí několik kuchařek, které publikují své recepty získané dlouhodobou zkušeností. Ještě stojí za zmínku, že si návštěvníci mohou po registraci vytvářet vlastní kuchařku a přidávat své zajímavé recepty i pro ostatní návštěvníky.

.: HODNOCENÍ: grafika (7/10), obsah (7/10

ZAHRADA.cz

Zahrádkářská sezóna je v plném proudu. Poznáte to nejen při pohledu na drobné pěstitele čile obhospodařující své záhonky, ale také podle frekvence dotazů na webu ZAHRADA.cz, který slouží i jako internetové diskusní fórum určené pro jednoduché a efektivní sdílení zajímavých rad, zkušeností, postřehů a názorů.

V současné době na tomto webu najdete téměř dvě tisícovky dotazů a odpovědí se zahradnickou tématikou, přičemž největší zájem je o rady týkající se postupu pěstování a ošetřování různých druhů rostlin nebo jejich vhodnosti do určitého prostředí.  

.: HODNOCENÍ: grafika (6/10), obsah (5/10

Horses-Online.cz

Server Horses-Online.cz vznikl na podzim roku 2001, tehdy však ještě pod jiným názvem a bez vlastní domény. Z původně osobní stránky se teprve postupem času stal jeden z nejobsáhlejších zdrojů informací o koních. Od ostatních podobně zaměřených serverů se tento web liší především tím, že se snaží informovat čtenáře o koni jako takovém, jako o živém a zajímavém tvorovi, nikoliv jenom jako o sportovním náčiní.

Nenajdete zde proto reportáže ze sportovních akcí, kalendáře termínů závodů ani nejžhavější novinky z dostihového sportu. Můžete zde však najít na českém webu patrně nejrozsáhlejší Encyklopedii plemen koní, dále hodně obsáhlou Galerii velikánů seznamující čtenáře s nejznámějšími nebo nejpozoruhodnějšími koňmi všech dob. 

Své znalosti o koních si můžete ověřit v sekci Testy, která je tématicky zaměřena na různé obory koňského dění. Pro sběratele pohledů koní je zde rubrika Pohledy, veselé i smutné příběhy spojené s koňmi autoři webu rádi zveřejní v sekci Příběhy. O tom, jak správně koně nakrmit, ošetřit, ustájit, jak správně porozumět tomu, proč kůň dělá zrovna to co dělá, ale třeba i o tom, z kolika kostí se skládá kostra koně, se lze dočíst v sekci Chov.

"Server Horses-Online.cz navštěvují v naprosté většině mladí lidé a děti ve věku od 10 do 19 let. Důvodem je samozřejmě především zaměření webu, které nejvíce oslovuje právě tuto cílovou skupinu," doplňuje autorka obsahové části webu Zuzana Vlčková. 

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (8/10)

Autora najdete na weblogu Laco konečně bloguje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám