Hlavní obsah

Lenovo chystá vlastní chytré brýle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínský výrobce osobních počítačů Lenovo představil vlastní chytré brýle. Informoval o tom na konci minulého týdne internetový server BBC. Podle serveru PCWorld oznámí Lenovo další podrobnosti o novém přístroji v říjnu.

Foto: Profimedia.cz

Chytré brýle (Ilustrační foto)

Článek

Podle BBC se chce nový přístroj vyhnout problému se slabou kapacitou baterie, kterým trpí konkurenční řešení, pomocí samostatného napájecího zařízení v oblasti krku uživatele.

Chytré brýle se na první pohled výrazně neliší od klasických brýlí. Ve skutečnosti se však jedná o počítačové zařízení s malou obrazovkou velikosti známky a kamerou, která může nahrávat video, připojit se k e-mailu a vyhledávat informace na internetu přes mobilní připojení k telefonu uživatele.

Obdobu chytrých brýlí chystá také společnost Samsung. Sluchátko může na první pohled vypadat jako obyčejné hands-free. Na jeho konci je však umístěn výklopný heads-up displej, který promítá obraz uživateli přímo do oka.

Foto: archív výrobce

Prototyp chytrého sluchátka

Novinka by měla být přímou odpovědí na chytré brýle, na kterých v současné době pracuje hned několik konkurenčních výrobců. Je tedy více než pravděpodobné, že verze od Samsungu bude spolupracovat s chytrými telefony a počítačovými tablety tohoto výrobce.

Žádné bližší informace však nejsou k dispozici, uvedl server Softpedia. Jasná tak není konkrétní cena ani dostupnost produktu.

Reklama

Související témata:

Související články

Chytré sluchátko promítá obraz přímo do oka

Velké popularitě se v poslední době těší takzvaná nositelná elektronika, tedy nejrůznější fitness náramky či chytré hodinky. Právě ve jmenované kategorii se...

Obchody zaplavila nositelná elektronika

Nositelná elektronika je fenoménem dnešní doby. Desítky malých přístrojů určených ke každodennímu nošení zaplavily i tuzemské obchody a celá řada dalších se...

Výběr článků

Načítám