Hlavní obsah

Kurz bitcoinu výrazně propadl. Kvůli nové mutaci koronaviru z JAR

Výrazný propad kurzu zaznamenal v pátek bitcoin. Podle analytiků je to kvůli obavám investorů z nové mutace koronaviru z JAR s názvem ný, ti nyní preferují spíše bezpečná aktiva. Kromě nejznámější kryptoměny na světě propad zaznamenaly i další kryptoměny, například ethereum.

Článek

Ještě ve čtvrtek večer se bitcoin obchodoval na burzách za 59 434 dolarů (1 351 240 Kč). V pátek však přišel výrazný propad, po poledni tak byl kurz už jen 53 563 dolarů (1 217 110 Kč).

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden.

Připomeňme, že před 14 dny byl kurz rekordní – jedna virtuální mince měla hodnotu 68 990 dolarů (1 566 720 Kč).

Podobný pokles je patrný také u dalších kryptoměn. Ethereum se obchodovalo ještě ve čtvrtek za 4553 dolary (103 400 Kč), v pátek po poledni to bylo už jen za 3920 dolarů (89 030 Kč).

Obávaná mutace koronaviru

Podle analytiků za propad mohou obavy z nové mutace koronaviru. Není nic horšího než nová varianta koronaviru, která se objevila v Jihoafrické republice, tvrdí Karl Lauterbach, německý sociálnědemokratický odborník na zdravotnictví. Vědci ji chtějí pojmenovat ný a první země, například Velká Británie, Izrael, Singapur a Japonsko, přistoupily k razantnímu omezení vstupu z Jihoafrické republiky, Namibie, Lesotha, Botswany, Svazijska a Zimbabwe.

„Šíření této mutace do dalších zemí by mohlo oslabit apetit investorů. Můžeme očekávat, že opětovný růst bitcoinu bude omezený. Trh by se měl naopak připravit na další ztráty,“ prohlásil Juja Hasegawa ze společnosti Bitbank.

Svět děsí nová mutace koronaviru z JAR s názvem ný

Koronavirus

Reklama

Související články

Kdo může za pád bitcoinu? USA a Čína

Bitcoin v úterý klesl poprvé od začátku listopadu pod hranici 60 000 dolarů (1 329 910 Kč). Analytici se nyní přou o to, co propad o tisíce dolarů způsobilo....

Výběr článků

Načítám