Hlavní obsah

Kryptobanka Silvergate je v likvidaci

New York

Společnost Silvergate Capital Corporation se rozhodla ukončit operace kryptobanky Silvergate a zahájila její dobrovolnou likvidaci. Akcie banky po středečním uzavření burz odepsaly 35 procent. Podnik utrpěl ztráty po dramatickém kolapsu kryptoburzy FTX a je tak další z řady obětí turbulencí na kryptoměnovém trhu.

Foto: repro silvergate.com

Webové stránky kryptobanky Silvergate.

Článek

Banka Silvergate Capital už dříve uvedla, že zkoumá, zda dokáže zůstat provozuschopná. V pátek večer pozastavila svou platební síť Silvergate Exchange Network, která umožňovala jejím zákazníkům provádět převody 24 hodin denně. Banka uvedla, že vyplatí všechny vklady zákazníků v plné výši.

„Ve světle nedávného vývoje v oboru a regulačních opatření Silvergate věří, že uspořádané zastavení operací banky a dobrovolná likvidace je nejlepším postupem,“ stojí ve středečním prohlášení.

Zakladatel burzy FTX si zavazoval politiky stovkami darů, tvrdí obžaloba

Internet a PC

Vztahy se Silvergate minulý týden přerušilo několik jejích partnerů, včetně významných firem, jako je Coinbase Global a Galaxy Digital. Kryptoburza Coinbase uvedla, že v Silvergate nemá žádnou klientskou ani firemní hotovost. Šéf kryptoburzy Binance Changpeng Zhao řekl, že jeho společnost neutrpěla žádné ztráty na majetku.

Silvergate vznikla jako malá banka v Kalifornii v roce 1988, v roce 2019 vstoupila na burzu. Záhy se začala zajímat o kryptoměny a stala se jednou z oblíbených bank v kryptoměnovém průmyslu. Její konec ukazuje rozsah dopadu na průmysl digitálních aktiv po krachu FTX, která v listopadu vyhlásila bankrot poté, co jí nezbývaly peníze na výběry zákazníků, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám