Hlavní obsah

Klon Twitteru se blíží. Meta spustí novou sociální síť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Facebook a Instagram jsou evidentně společnosti Meta Platforms málo. Americký podnik tak již několik měsíců údajně pracuje na vlastní konkurenci pro Twitter, tedy na nové sociální síti se zaměřením na textové příspěvky. A podle listu Wall Street Journal (WSJ) je premiéra novinky na spadnutí.

Foto: Tony Avelar, ČTK/AP

Logo společnosti Meta

Článek

Nová sociální síť se má jmenovat Threads a její spuštění je podle listu WSJ naplánováno ještě na tento týden, patrně na čtvrtek. Společnost Meta ale tyto informace zatím oficiálně nekomentovala.

Mluvčí společnosti Meta nicméně již letos v březnu serveru CNN potvrdil, že se v rámci interní diskuse zabývají možností nové „decentralizované platformy, kde by lidé mohli sdílet textové zprávy“. Konkrétnější však tehdy být nechtěl.

„Věříme, že je zde příležitost pro oddělený prostor, kde tvůrci a veřejné osoby mohou sdílet aktuální informace o svých zájmech,“ uvedl tehdy mluvčí společnosti.

Bývalý šéf Twitteru založil novou sociální síť. Nápadně se podobá Twitteru

Internet a PC

Screeny unikly na internet

Screenshoty připravované sítě kolují už od minulého měsíce po různých sociálních sítích pod názvem Project 92, jak uvedl server GSM Arena. Právě tak se jmenuje i pracovní tým, který na konkurenci Twitteru pracuje a jenž má údajně vést šéf Instagramu Adam Mosseri.

Takto vypadá Project 92, nová sociální síť se ale má jmenovat Threads.

Díky tomu se potvrzují dřívější spekulace, že nová síť by měla být skutečně obdobou Twitteru. Na uniklých snímcích rozhraní na mobilních telefonech je patrný důraz na samotné zprávy, které se zobrazují v nikdy nekončícím feedu, můžete tedy podobně jako u Facebooku neustále posouvat obrazovku a dostávat přísun dalších a dalších zpráv.

Oproti současným sítím Facebook a Instagram má nová platforma svým konceptem připomínat spíše Reddit nebo Discord, kde lidé mohou tvořit nové servery a komunity s vlastními pravidly.

Decentralizovaná platforma by podle CNN mohla také umožnit třetím stranám vytvářet vlastní aplikace a nové funkce nad rámec toho, co do sítě zabuduje Meta.

Meta zvažuje spustit vlastní Twitter

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám