Hlavní obsah

Klan BlackTrains si vystřílel vítězství v Counter-Strike

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Třídenní počítačové klání na turnaji AMD PG Challenge 003, které hostilo lázeňské město Karlovy Vary skončilo. Ve finále mistrovského turnaje v Counter-Strike si prvenství vybojoval tým BlackTrains a právem si odvezl cenu 1000 dolarů (cca 28 tisíc korun).

Foto: Marian Hochel

Stanislav Hanzík: Vozataj (Kuros 1944)

Článek

Tým BlackTrains je složen z pětice českých mladíků. Od počátku turnaje, z kterého jsme vám ve spolupráci se Seznamem a firmou Švamberk net přinášeli online přenosy, plnil tento tým roli favorita.

V cestě za vítězstvím je potrápil jen klan iii, nad kterým BlackTrains vyhráli těsně 25:20. Ve finále si však s přehledem poradili s týmem professionals a skóre 25:10 nenechalo nikoho na pochybách. Kromě finanční odměny si BlackTrains a dalších sedm klanů zajistilo postup na finálový turnaj Mistrovství České republiky o celkového mistra ČR v Counter-Strike, který se bude v říjnu konat v rámci INVEXU.

Turnaj provázely i menší problémy. Poté co v pátek vypadl proud, se v sobotu snažil turnaj ohrozit neznámý hacker. "Nabourával se do systému opakovaně, útoky byly prováděny každých 20 sekund po dobu 18 hodin," řekl pro ČTK Daniel Mikšovský z pořadatelské společnosti ProGamers. Počítače ale útokům odolaly.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám